ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

17/10/2010

« ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ κ. ΠΑΓΚΑΛΕ ??? »

Κανείς δεν ξέρει ποιος παίρνει  ποια επιδόματα και εάν τα δικαιούται,
ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !!!.
Μετά την πραγματοποίηση ελέγχου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παραδέχονται ότι συνεχίζουν να αγνοούν βασικά θέματα για τις ΔΕΚΟ.
(1) ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
Η σπατάλη, η κακοδιαχείριση, εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και η ικανοποίηση συντεχνιακών διεκδικήσεων σε συνθήκες αδιαφάνειας από στοιχεία έρευνας για τις ΔΕΚΟ αποκαλύπτεται ότι τα ελλείμματα και τα χρέη τους από
5,6 δισ. το 2004 να έφτασαν στα 13,1 δισ. το 2009.
(2) ΣΤΟΥΣ ΗΣΑΠ [ Έκθεση εσωτερικού ελέγχου στους ΗΣΑΠ.]
«Κατά την πραγματοποίηση του ελέγχου δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί βάσει μηχανογραφικού συστήματος ποιοι εργαζόμενοι λαμβάνουν επιδόματα βάσει συλλογικών συμβάσεων ή αποφάσεων διοίκησης. Από τον εν λόγω έλεγχο, όμως, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεγάλου πλήθους επιδομάτων ( 49 κατηγορίες), εκ των οποίων ορισμένες υποδιαιρούνται σε περαιτέρω επιδόματα ή χορηγίες». Υπάρχουν επιδόματα κάθε είδους, μικρά και μεγάλα, για κάθε ειδικότητα, ώστε κανένας να μην έχει παράπονο όπως ... «επίδομα πλυσίματος χεριών» , για το «αντίτιμο τροφής στους νυχτοφύλακες της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης» εξακολουθεί να καταβάλλεται και να αποκαλείται... «ψωμοτύρι», όπως επίδομα φωτοτυπικού ή το επίδομα εκτυπωτικού μηχανήματος, με το συνολικό ύψους για επιδόματα το 2009 στον ΗΣΑΠ να φτάνουν τα 6 εκατ. ευρώ.
Για παράδειγμα, εργαζόμενος με μέσο μηνιαίο μισθό 3.908,81 ευρώ καταλήγει να παίρνει με επιδόματα και -κυρίως- υπερωρίες 8.675,30 μεικτά και 5.139,60 ευρώ στο χέρι.
(3) ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ [ Εικονικά τιμολόγια πολλών εκατ. Ευρώ.]
Τα πρόστιμα που θα επιβάλει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) στους ιδιοκτήτες των Ελληνικών Ναυπηγείων πιθανόν να αγγίξουν τα 20 εκατ. Ευρώ.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, μετά εντολή της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Αθηνών, την άνοιξη του 2010, για «μίζες» 83 εκατ. ευρώ για τη σύμβαση των υποβρυχίων της «σειράς 214», είχαν οδηγήσει μεταξύ άλλων:
α) Στην αποκάλυψη δεκάδων εικονικών τιμολογίων για συντηρήσεις πλοίων σε χώρες που δεν έχουν θάλασσα (π.χ. Βολιβία).
β) Σε πληρωμές σε ινδικό ναυπηγείο, που διηύθυνε συγγενικό πρόσωπο ενός Γερμανού γενικού διευθυντή των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την ώρα που εμβάσματα ύψους 2 εκατ. ευρώ στέλνονταν στον προσωπικό λογαριασμό του ίδιου σε τράπεζα της Αυστρίας.
(4) ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ [ Πέντε είναι τα πεδία στα οποία γίνεται το μεγαλύτερο «φαγοπότι»].
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στα ελληνικά ΑΕΙ φέρνουν συνεχώς στο φως περιστατικά σπατάλης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς, καθώς το ύψος των κονδυλίων που διακινούνται είναι μεγάλο.
Κυρίως πρόκειται για:
• τους διαγωνισμούς για την ανάθεση έργων,
• τη διαχείριση της ακίνητης και τη διακίνηση της κινητής περιουσίας των ιδρυμάτων,
• την έκδοση και διανομή συγγραμμάτων και
• την αξιοποίηση των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).
(5) ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ [ Μετά την προανακριτική, η παραγραφή ].
Κι ενώ η ζημία και η ιδιοκτησία παραμένουν σε θολό τοπίο, η κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου φθάνει στο τέλος της την προσεχή εβδομάδα με ανοικτά τα θέματα της αποτίμησης της ζημίας του Δημοσίου, το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων, αλλά και του μείζονος θέματος της παραγραφής.
Από αυτά κι άλλες τέτοιες συμπεριφορές η Ελλάδα χρεοκόπησε...
Πηγές :Σκαι TV , «Καθημερινή», «Έθνος».



0 σχολια: