ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/04/2012

«Μιλάτε στους πολίτες στον πληθυντικό και μην καπνίζετε!»

Οδηγίες για... εξωγήινους δημοσίους υπαλλήλους από τον Δημήτρη Ρέππα...
Επιμελημένος και ευπρεπής, Ευγενής και άξιος εμπιστοσύνης, Να μην καπνίζει, να μην μπαίνει στο... Facebook από τον υπολογιστή του εν ώρα εργασίας, να τηρεί το ωράριό του και να μην... γκρινιάζει, αν τυχόν προκύψει καμιά υπερωρία.....

Όλα αυτά -και ακόμα περισσότερα- είναι τα προσόντα που καλείται να έχει, πλέον, κάθε δημόσιος υπάλληλος σε αυτήν τη χώρα, βάσει του... οδηγού ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το Δημόσιο, που συντάχθηκε σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.

Πρόκειται λοιπόν για κείμενο αρχών, που απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους και αφορά στις σχέσεις τους με τους πολίτες.
Θυμάστε όταν η...επικεφαλής ηλικιωμένη, γριά καρα-μπαμ-μπαμ, του ..."οίκου" που προμήθευε με κοπέλες τους κυρίους της υψηλής κοινωνίας, μεταξύ των οποίων και τον ονόματι Χάρη Ζάβαλο (Λάμπρος Κωνσταντάρας στη Βίλα των οργίων..), όταν την συνέλαβε η Αστυνομία και την τραβούσε ως αρχιμαστρωπό και σωματέμπορο γιά ... να την βάλουν "μέσα" , αξίωνε από τους συλλαμβάνοντες αυτήν αστυνομικούς, σεβασμό και τους έλεγε «Σας παρακαλώ, ομιλείτε μου....στον πληθυντικό » ?

Ουσιαστικά, παραμονές εκλογών ο κ. Ρέππας, « Υπόσχεται να τυποποιείσει το σύγχρονο επαγγελματικό προφίλ των δημόσιων λειτουργών» και να  «θέσει τις προδιαγραφές πρότυπης συμπεριφοράς».
(Διάρκεια 0:36)


0 σχολια: