ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

06/04/2012

Σήμερα αποφασίζει η ΠΝΟ για την απεργία των ναυτικών.

Πιστεύω ότι είμαστε μακριά από αυτά που ζητάμε.
Δραστικές λύσεις στα αιτήματά μας δεν έχουν δοθεί, ωστόσο περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου,
να μας δοθούν εγγράφως κάποιες απαντήσεις στα αιτήματά μας ….. δήλωσε μετά τη συνάντηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την υπουργό Ανάπτυξης και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς......

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας και Υγείας Γιώργου Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδου αντίστοιχα.
Με βάση τις δηλώσεις της ΥΠΑΑΝ και πληροφορίες οι υπουργοί απάντησαν ως εξής στα ζητήματα που έθεσαν οι ναυτικοί:
Ο Οίκος Ναύτου εντάσσεται μεν στον ΕΟΠΥΥ αλλά θα διατηρήσει τη δομή του, θα ενισχυθεί και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους σημερινούς δικαιούχους. Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή από τον Ανδρ. Λοβέρδο διευκρίνιση σε σχέση με τη διατήρηση της δομής τους και της αυτονομίας του.
Επιπρόσθετα, δίνεται ένα τρίμηνο ως μεταβατικός χρόνος ένταξής του στο σύστημα ενώ συστήνεται στο υπουργείο Υγείας επιτροπή για την παρακολούθηση αυτής της διαδικασίας στην οποία καλείται να συμμετέχει και η ΠΝΟ.
Δεν αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.
Το cabotage θα διατηρηθεί ως έχει για τα ημερόπλοια ενώ σήμερα θα γίνει προσθήκη από το ΥΠΑΑΝ στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις επιχειρήσεις.
Ενισχύεται με 10,5 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν προγράμματα κατάρτισης των ανέργων ναυτικών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και τέλος
Εξαιρούνται πλήρως από την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου οι πλοίαρχοι και αρχιμηχανικοί που εργάζονται ως καθηγητές στα ΚΕΣΕΝ.
Η ΥΠΑΑΝ κ. Διαμαντοπούλου απέστειλε στη συνέχεια και γραπτά στην ΠΝΟ τα όσα δεσμεύθηκαν οι τρεις υπουργοί στη συνάντηση.
Ο υπουργός Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και ότι δεν υπάρχει θέμα για τους εργαζόμενους. «Τώρα είμαστε στη φάση της εφαρμογής και της εξειδίκευσης παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τις πρώτες ημέρες κατά την έναρξη λειτουργίας» πρόσθεσε ο υπουργός ο οποίος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΠΝΟ ότι δεν έχουν κανένα λόγο να φοβούνται καθώς ο οίκος Ναύτου θα παραμείνει ένα ταμείο που θα απευθύνεται στους ναυτικούς αλλά στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ.
Σε ερώτημα αν θα προχωρήσει η απογραφή των συνταξιούχων και στο ΝΑΤ ο υπουργός δήλωσε ότι αυτό θα γίνει όπως σε όλα τα ταμεία.

Τελευταία ενημέρωση : 6/4/2012  01:15 μμ
Στην απόφαση να πραγματοποιήσουν τελικά την 48ωρη απεργία την οποία έχουν εξαγγείλει για την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη κατέληξαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).


1 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

6/4/2012 01:15 μμ.

Η ΠΝΟ επιμένει και δεν λύνει τους κάβους τη Μεγάλη Εβδομάδα
Στην απόφαση να πραγματοποιήσουν τελικά την 48ωρη απεργία την οποία έχουν εξαγγείλει για την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη κατέληξαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έπειτα από την δίωρη συνεδρίαση με διαφωνίες και λογομαχίες