ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

30/04/2012

Το θέμα είναι το… πάχος του δέρματος, Χονδρόπετσοι αδερφέ μου !!!.

Ανέκαθεν είχα την απορία αν κάποιοι πολιτικοί, κυρίως οι ασκούντες κυβερνητική εξουσία, έχουν διαφορετικό DNA από τους απλούς πολίτες.
Ο λόγος ήταν η συμπεριφορά τους και η αντίδρασή τους σε κάθε θέμα, η οποία δεν εξηγείται με τη κοινή λογική.......

Ενώ έχουν φέρει με την πολιτική και τις αποφάσεις τους την χώρα σε κρίση και οικονομική καταστροφή, ενώ οι ίδιοι έχουν ενυπόγραφα δεσμευτεί στην αυστηρή τήρηση των υπεσχημένων, εμφανίζονται μέσα από το γυαλί των τηλεοράσεων να δεσμεύονται και μάλιστα έγγραφα, να μας διαβεβαιώνουν ότι έτσι ξαφνικά έχουν τις λύσεις, ότι έχουν για μετά τις εκλογές όπλα στην φαρέτρα τους να αλλάξουν τους όρους του μνημονίου, να προστατευόσουν πάση θυσία την τάξη των λιμοκτονούντων Ελλήνων και τα περήφανα γηρατειά από εκκλησιαστικά συσσίτια.
Υποσχέσεις, λόγια ωραία λόγια και μεγάλα …..λόγια… λόγια, λόγια.
Υποστηρίζουν ότι έχουν διαπιστώσει πλέον ότι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό σε πρόβλημα Δημοκρατίας.
Ότι υπάρχει ανυποληψία των Κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, ότι ζούμε μια κρίση του κράτους Δικαίου.
Υποστηρίζουν ότι αισθάνονται την υποχρέωση και θεωρούν αναγκαίο να μας δώσουν πιστικιές απαντήσεις και προοπτική.
Μια απάντηση που να έχει όχι μόνο θεσμική και πολιτική, αλλά και ηθική βάση, με μια βαθιά, ολική αναθεώρηση του Συντάγματος, μια μεγάλη εθνική, πολιτική και θεσμική συμφωνία, για μια νέα Πολιτεία μια δημοκρατία της συναίνεσης, ενός νέου οργάνου, με τη συμμετοχή Δικαστών και Ορκωτών Ελεγκτών και ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων, γιατί λένε, …δεν είναι δυνατό μόνο βουλευτές ή κατά πλειοψηφία βουλευτές και εκπρόσωποι των Κομμάτων να ελέγχουν τα Κόμματα.!!
Την άμεση εκλογή από το εκλογικό σώμα, του Προέδρου της Δημοκρατίας, και να αποκτήσει νέου τύπου ρυθμιστικές αρμοδιότητες, ένα ανοιχτό μοντέλο συντονισμένης συλλογικής λειτουργίας της Κυβέρνηση, της Δημόσιας Διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δικαιοσύνης.
Ο έλεγχος συνταγματικότητας, να αποδίδεται με ταχύτητα, διαφάνεια, ενότητα νομολογίας και οριστική άρση της διαφωνίας.
Ένα νέο κράτος που θα είναι τελικά και ο σκληρός πυρήνας μιας νέας ευρωπαϊκής σοσιαλιστικής αντίληψης για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση αυτή σε εφαλτήριο για την υπέρβασή της!!!
Αυτοί οι ίδιοι να τολμούν να ισχυρίζονται ότι οι προτάσεις αυτές είναι συγκεκριμένες, υπεύθυνες, και εφικτές.
Παράλληλα αποπειρούνται να μεταφέρουν σε μας την ευθύνη για την κατάσταση αυτή, ότι τάχα εμείς το φτιάξαμε αυτό το κράτος!!
Ποιοι; Αυτοί που το κατασκεύασαν στα δικά τους μέτρα και σταθμά.
Αυτοί που τόσα χρόνια μας κυβερνούν.
Ποιος να το πίστευε
Προσπαθούν να μας πείσουν αυτοί που περιφερόμενοι (ες) από κανάλι σε κανάλι «ζητούν την ψήφο μας για να διακονήσουν την Πατρίδα, χωρίς ντροπή, ανερυθρίαστοι, και χωρίς να νιώθουν την ανάγκη να ζητήσουν μια συγνώμη και να πουν «αποτύχαμε και παραιτούμαστε».
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι τάχα κάποιοι «υπηρεσιακοί παράγοντες» φταίνε, χωρίς να μας λένε ποιοι και γιατί, ότι τάχα εμείς φταίξαμε που τους ψηφίζαμε τόσα χρόνια ότι εμείς τους αναγκάζαμε να μας διορίζουν, ότι μαζί τα φάμε.
Χωρίς να καταλαβαίνουν ότι κι αν ακόμα έτσι να είναι, αποδεικνύονται ως ανεπαρκείς και ανίκανοι να ασκήσουν διοίκηση και έλεγχο στις υπηρεσίες που προΐστανται.
Ποιους έλεγξαν, ποιους έστειλαν στον εισαγγελέα για παράληψη καθήκοντος??
Πώς στέκονται στη θέση τους χωρίς ίχνος ντροπής;
Τελικά φταίει το DNA;
 Όχι μου λέει ο φίλος γιατρός.
Το DNA δεν διαφέρει κατά κοινωνική ομάδα αλλά κατ’ άτομο. Απλά είναι θέμα… πάχους δέρματος!
Και βλέποντας την απορία στο πρόσωπό μου, συνέχισε,  
Χονδρόπετσοι αδερφέ μου!!!


0 σχολια: