ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

18/04/2012

« Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών και λοιπών δημοσίων λειτουργών ».

Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving Day ή Action de grâce στα γαλλικά ) είναι μια παραδοσιακή γιορτή των χωρών του δυτικού κόσμου που ανήκει στην κατηγορία των φεστιβάλ της σοδειάς.

Με τη γιορτή των ευχαριστιών απονέμονται ευχαριστίες με ανταλλαγή δώρων για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της χρονιάς......


Στην πατρίδα μας δεν υπάρχει αντίστοιχη γιορτή, ούτε άλλη παρόμοια ώστε να μπορεί κάποιος να ανταποδώσει τα αγαθά ή τα δώρα που αποκομίζει τόσο από τον δημιουργό, όσο και από τους πολιτικούς και τους δημοτικούς άρχοντες, για όσα αυτοί τους επιφυλάσσουν.

Η ευγένεια όμως και οι τρόποι καλής συμπεριφοράς, αυτό που οι γαλλομαθείς ονομάζουν« Savoir Vivre », επιβάλουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο ανταπόδοση τους...


Έτσι λοιπόν θεωρώ τον ετεροδημότη εαυτό μου υπόχρεο, να ανταποδώσω άμεσα  το Πασχαλινό Δώρο της νέας δημοτικής μας αρχής, .....( αυτό της άμεση εκταφή των νεκρών μας), με ένα εξ ίσου καλό δώρο χωρίς να περιμένω τις επόμενες εκλογές.

Αποφάσισα λοιπόν, παραβαίνοντας  τις αρχές μου, και να δεχτώ και να φιλοξενήσω σε περίοπτο θέση όλες τις δηλώσεις του «Πόθεν Έσχες» του Δημάρχου και των αντιδημάρχων μας, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, των προέδρων των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της « Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής », των ΝΠΔΔ  (άθλησης, κοινωνικής πολιτικής & παιδείας, βιβλιοθήκη-μουσείο λαϊκής τέχνης και ιστορίας, δημοτικό λιμενικό ταμείο, φιλαρμονική δήμου  κλπ  κλπ »), και όλων όσων οι νόμος τους επιβάλει προς τούτο, όχι μόνο για το 2012 αλλά και για τα παρελθόντα έτη πχ. του 2010 και του 2011.

Η ιδέα αυτή ήρθε στην σκέψη μου με αφορμή  την ψήφιση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του νόμου με αρ. 4065/2012, ΦΕΚ 77A, που τροποποίησε τον ν. 3213/2003  « Για την αντιμετώπιση του πολιτικού χρήματος και της οικονομικής διαφθοράς», όταν διερωτήθηκα αν και οι δικοί μας δημοτικοί άρχοντες δημοσιοποίησαν τις δικές τους περιουσιακές καταστάσεις ως όφειλαν. 

Ίσως … εμείς  να μην είμαστε σε θέσει ούτε και ικανοί στην έρευνα, αλλά μέσα από το site του δήμου Σαλαμίνας http://et.diavgeia.gov.gr/f/salamina , όσο κι αν προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε κάτι σχετικό, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχουν δημοσιευτεί και ότι εξ αυτού είναι παράνομοι.

Κυριακή των Εκλογών η ημέρα των Ευχαριστιών !
Αυτό λοιπόν είναι το δώρο που τους προσφέρουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές, κι αυτό ως ελάχιστη προσφορά …. και σε ανταποδώση του δικού τους.

Προς επίρρωση των παραπάνω σας παραπέμπουμε
  1. στο άρθρο 61, § 4, του «Καλλικρατικού» Ν. 3852/2010» σε συνδυασμό με τον Nόμο 3213/2003 που αφορά την “Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, ιδιοκτητών μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλων κατηγοριών προσώπων”, όπου ……. « Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής , είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους κατάσταση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να τη δημοσιοποιούν με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου ».
  2.  και στην ανάρτησή μας « Το δικό μου Νόστιμον Ήμαρ » ΕΔΩ


0 σχολια: