ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

28/10/2013

Άτομα με «Αλμπίνο» ή με «ALBINISM» (PWA- Person With Albinism) . (Ταινία & Εικόνες)

Αφορμή για το σημερινό άρθρο, είναι αφ' ενός μεν ο ισχυρισμός του Βούλγαρου καθηγητή της Ιατρικής Ακαδημίας της Σόφια,  Δρ. Draga Toncheva που υποστήριξε πως:
« H μικρή Μαρία των Φαρσάλων, καθώς και τα άλλα παιδιά στην Βουλγαρία με τους Ρομά γονείς τους, τα παιδιά που είδα στην τηλεόραση,  με τα ξανθά μαλλιά και το ανοιχτόχρωμο δέρμα …. φέρουν τα σημάδια αυτής της σπάνιας πάθησης «albinism», 
και αφετέρου 
Η Έκθεση του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNICEF) για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  (13, Σεπτεμβρίου του 2013) σχετικά με τις επιθέσεις και διακρίσεις εις βάρος προσώπων με albinism που υποστηρίζει πως: «Οι διακρίσεις, η παρενόχληση και η βία, συμπεριλαμβανομένης της περιπτώσεως του ακρωτηριασμού και τις δολοφονίες των παιδιών με albinism, ως επί το πλείστον καλύπτονται από την κοινωνική σιωπή και αδιαφορία».

Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ' ένα άτομο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.
Ο αλφισμός (Albinism )προκαλείται από την έλλειψη χρωστικής και οφείλεται σε βλάβη των γονιδίων που καθορίζουν τη σύνθεση της μελανίνης.
Οι πάσχοντες από αλφισμό έχουν λεπτό δέρμα που παρουσιάζει μεγάλη ευπάθεια στις λοιμώξεις, καθώς και σοβαρά προβλήματα όρασης η οποία είναι ελαττωματική και μπορούν να προκαλέσουν αχρωματοψία ή καταρράκτη, ενώ εμφανίζουν και φωτοφοβία. 
Στις βαρύτερες μορφές του, οι δύο κυριότερες επιπλοκές του αλφισμού είναι η τύφλωση και η εμφάνιση καρκινωμάτων του δέρματος. 
Αντίθετα, στον μερικό αλφισμό, η πάθηση χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος και του τριχωτού στις οποίες λείπει η χρωστική και η μοναδική εκδήλωση μπορεί να είναι μία λευκή τούφα τριχών σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.
Η έλλειψη αυτή μπορεί να είναι κληρονομική, μπορεί όμως να είναι και αποτέλεσμα του γενετικού φαινόμενου της μεταλλαγής.
Για την εμφάνισή του δεν παίζει ρόλο ούτε η φυλή (παρουσιάζεται σε όλες τις φυλές του κόσμου), ούτε το περιβάλλον και οι κλιματολογικές συνθήκες.
Παρ' όλα αυτά, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος εμφάνισης του αλφισμού είναι 1 στις 20.000 γεννήσεις, σε κάποιους τόπους τα ποσοστά αυξάνονται (στην Αφρική είναι 1 στις 5.000 γεννήσεις), ενώ σε άλλους μειώνονται (στη Δανία είναι 1 στις 60.000 γεννήσεις).
Ο αλφισμός (Albinism) είναι μια σπάνια , μη μεταδοτική , γενετικά κληρονομική πάθηση που εμφανίζεται και στα δύο φύλα, ανεξαρτήτως εθνικότητας , σε όλες τις χώρες του κόσμου .
Τόσο ο πατέρας και η μητέρα πρέπει να φέρουν το γονίδιο για να μπορεί να περάσει ακόμα κι αν δεν έχουν albinism οι ίδιοι.

Tο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην πραγματικότητα οι άνθρωποι με albinism πέρα...  από την κακή όραση, τα ηλιακά εγκαύματα, και τον καρκίνο του δέρματος, τον ρατσισμό, την προκατάληψη ,τα λανθασμένα στερεότυπα , τη γελοιοποίηση και τα πειράγματα , λόγω της εμφάνισης, της φυλής, τις πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, είναι η πραγματική απειλή της βίας και των δολοφονιών, η φρίκη της ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανίας στην πώληση των αλμπίνων μερών του σώματος όπως χαρακτηριστικά περιγράφεται στην ταινία «ZERU ZERU – ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ», σε μία παραγωγή της Small Planet για την © ΕΡΤ, διάρκειας μόνο 57 λεπτών.
Διαβάστε το Σενάριο Εδώ
Δείτε Εδώ την ταινία Εδώ

Ο αλφισμός δεν είναι μόνο ανθρώπινο πρόβλημα , υπάρχει και στα ζώα μα και στην φύση.
Στα ζώα τα συμπτώματα του αλφισμού παρουσιάζονται όπως ακριβώς και στον άνθρωπο, ενώ στα φυτά προκαλείται η έλλειψη χλωροφύλλης που αλλάζει το χρώμα των λουλουδιών, π.χ. λευκά άνθη σε φυτά που κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να ήταν μπλε.

Εικόνες από πάσχοντες με Λευκοπάθεια(Albinism)
Κάνε κλικ στην εικόνα


Πηγές:


0 σχολια: