ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

08/10/2013

Προεκλογικά Καραγκιοζιλίκια …. Λεξιπλασίες και Παπαρολογίες

Η  λεξιπλασία στοχεύει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι, τόσο χαρακτηρίζεται το εν λόγω πρόσωπο από την συγκεκριμένη ιδιότητα, ώστε θα άξιζε να φέρει και το αντίστοιχο επώνυμο.
Ο ομιλητής μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι κάθε σύμφυμα πχ. [-ίδης,-ογλου, -όπουλος,] φέρει παραδοσιακά συγκεκριμένες πληροφορίες (κυρίως καταγωγής, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο).
Τα πλέον συνηθισμένα συμφύματα επιθέτων των Ελλήνων πολιτικών, χρησιμοποιούνται για να σχηματίσουν όνομα από λέξη που κατά τον ομιλητή χαρακτηρίζει πρόσωπο στο οποίο θέλει να αναφερθεί, . ….. πχ. Παπαρ-όπουλος, Ξαπλ-όπουλος, Τρεχα-γυρευ-όπουλος, Κακο-μοιρίδης, Ταπαίρν-ογλου, κλπ κλπ.

Μια άλλη ιδιότητα  που ευδοκιμεί ιδιαιτέρως στον τόπο μας και που συνήθως ανήκει στην συμπαθή (!!!) κατά τα άλλα επαγγελματική τάξη των πολιτικών και των παρακοιμωμένων τους είναι αυτή του παπαρολόγου !
Η παπαρολογία είναι εκείνη η τέχνη που ειδικεύονται μετά μανίας οι παραπάνω, άλλοτε αναλωμένοι σε πολιτικές αναλύσεις και άλλοτε σε διαδικτυακές συζητήσεις.

Εικάζεται ότι η ιδιότητα του παπαρολόγου ενυπάρχει αυτής του πολιτικού, και για κάποιον ας πούμε άγνωστο μέχρι σήμερα λόγο, συνήθως τους συναντάμε είτε σε φιλικά ραδιοφωνικά studios, είτε στις κάθε είδους κοινωνικές εκδηλώσεις και τελετές, ή ακόμα περισσότερο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου και παπαρολογούν ασυστόλως μόλις βρουν μπροστά τους μικρόφωνο.

Τελευταίως συνηθίζουν να επιλέγουν forum που υπάρχει ευρύ αναγνωστικό κοινό. Μπαίνουν σε συζητήσεις απρόσκλητοι, ή κατά το κοινώς λεγόμενο φυτρώνουν εκεί που δεν σπέρνουν, υπογράφουν ως «ανώνυμοι σχολιαστές» μιας και ο φόβος τους εμποδίζει να υπογράφουν με το όνομά τους, όχι μόνο για να σατιρίσουν τον πολιτικό τους αντίπαλο, όσο για να εκφράσουν απόψεις περί παντός επιστητού ή και να κάνουν κριτική στους πάντες εκτός φυσικά από τον εαυτό τους.

Συγγενεύουν στενά με τον όρο «troll» αλλά και με το «τζάμπα μάγκας», σ' αυτό συνηγορεί και η ασφάλεια του ίντερνετ, μιας και αν τολμούσαν αυτά να τα κάνουν δια ζώσης, θα εκτίθονταν σε κίνδυνο.

Είτε είναι αναγνωρίσιμοι είτε όχι, καλό θα ήταν,  ο κάθε κ. Πονηρίδης ή Ταπαίρνογλου ή και η κάθε κ. Τσουλίδου:
- να σταματήσουν τα καραγκιοζιλίκια,
- να πάψουν να παπαρολογούν και κυρίως...
- να μην μας προκαλούν !!!


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Μιλάς για τη θρασοπουστίαση του κύριου τονπούλογλου??

Anonymous said... Best Blogger Tips

Είσαι σοβαρός; καλά δεν άκουσες για την ψαροκασέλα τον απελπισιακό ότι υποφέρει από θρασοπουστίαση;
Aλλο ο διάλογος και άλλο ο ψευτοεισοδισμός του στην άλλη παράταξη.
Ψιλοκαριολάκος το ανεμοδούρι!!
Δεν τόξερα φιλάρα.