ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

13/10/2013

Μια τρύπα στο Νερό!.

Τι Γνωρίζετε για τις μεγαλύτερες τρύπες στο νερό που κατασκεύασε άνθρωπος στην Ιστορία; 

Σερφάροντας στο διαδίκτυο, προσπάθησα να εντοπίσω την μεγαλύτερη τρύπα στο νερό που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος πάνω στη γη, αυτό που λέμε «Μια τρύπα στο Νερό».

Φαντάζομαι ότι και σεις να έχετε κάνει, ίσως από ενδιαφέρον, μια τέτοια περιήγηση, όμως λίγες από αυτές τις τρύπες ήταν  η «τρύπα στο νερό» που εγώ έψαχνα !!!
Παρακαλώ συγχωρήστε με, μα έχω περιορισμένες γνώσεις επι του θέματος και ψάχνοντας...  βρήκα τυχαία τις τρύπες που ζητούσα.
Βρήκα λοιπόν, το  «San Roque Lake» στην Αργεντινή, την « Glory Hole» στην λίμνη Berryessa στο Vermont στις ΗΠΑ, το πηγάδι «Chand Baori» στην Ινδία, και την μεγαλύτερη τρύπα στο νερό γνωστή ως το «Τhe Monticello Dam» στην βόρειο Καρολίνα επίσης στην Αμερική.
Δεν θα σας περιγράψω τους λόγους που ανάγκασαν τον άνθρωπο να κατασκευάσει τέτοιες τρύπες αλλά θα περιοριστώ στις αντιπροσωπευτικότερες φωτογραφίες και link από αυτές τις κατασκευές, για να δείξω την ικανότητα των ανθρώπων.(Video)
Θα μου πείτε Εεεε και !!! Γιατί μας τα λες όλα αυτά;
Εμείς εδώ τι κάνουμε;… Δεν έχουμε την δική μας τρύπα ;
Ασφαλώς και έχουμε. Είμαι λοιπόν στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι και στο νησί μας έχουμε, όχι μία αλλά δύο τρύπες.
Η μια, η «Απλή Τρύπα», βλ. την πρώτη εικόνα, κατασκευάστηκε πριν λίγους μήνες σε μικρή απόσταση από το μέγαρο της οδό Αμμοχώστου ενώ ή άλλη, η πλέον αξιόλογη, η « Μεγάλη Τρύπα στο Νερό» ολοκληρώνεται κάπου .... τον Μάϊο του 2014.
Μπορεί αυτές οι τρύπες να κατασκευάστηκαν ίσως με ανορθόδοξο τρόπο  και στυλ ή χωρίς αξιοσημείωτη καλλιτεχνική αξία για οποιονδήποτε τυχόν θα τον ενδιέφερε ιστορικά, αλλά ..... είναι οι δικές μας τρύπες στο νερό, και πώς να το κάνουμε..... είμαστε υπερήφανοι γι' αυτές.
Και να μην ξεχνάμε πως, για να κάνεις μια «τρύπα στο νερό» χρειάζεται ικανότητα που ολίγοι έχουν. Είναι να μην το επισημάνουμε ;; !!.
Δυστυχώς κύριοι, δεν βρήκα άλλη αναφορά ή σχετική πληροφορία στο βιβλίο Guinness World Records μα ούτε και στο Youtube που να αφορούν τις τρύπες αυτές, Λυπάμαι.



0 σχολια: