ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

14/10/2013

«Ζιγκ-ζαγκ», το Βάλς των υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων !

Δύο βήματα πίσω, ένα βήμα μπρος, στροφή δεξιά, στροφή αριστερά, σαν ένα συνεχές ζιγκ-ζαγκ εκδηλώνεται η συμμετοχή των υποψηφίων στις δημοτικές εκλογές.

Έτσι λοιπόν, όλους όσους ενδιαφέρονται να κερδίσουν τον τίτλο του επόμενου «Δημάρχου Σαλαμίνας», τους κατατάσσω στις παρακάτω 2 κατηγορίες:

  • Σε εκείνους που έχουν το θάρρος να εκτεθούν και 
  • Σε εκείνους που δεν έχουν το θάρρος να δώσουν το παρόν, έστω και με ελάχιστες ελπίδες εκλογής. Εκείνους δηλαδή που ποτέ δεν θα παραδεχτούν ότι ενδιαφέρονται, που απλά μετρούν δυνάμεις και στο τέλος κάνουν τις συμμαχίες τους, το αλισβερίσι τους με όποιον έχει ελπίδες να τους διορίσει … αντιδημάρχους ή προέδρους.... των Λιμενικών Ταμείων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων! 
Οι τελευταίοι μάλιστα, αυτοί οι παντός καιρού, είναι οι πιο αντιπαθείς και μου θυμίζουν τους αποστάτες άλλων εποχών.
Θυμίζω τους:
  • Στεφανόπουλο τον επονομαζόμενο ο «Βούδας»
  • τον Νόβα τον επονομαζόμενο ο «Γαργάλατας»
  • τον Τσιριμώκο ως ο «Κατεψυγμένος» καθώς και 
  • τον Δ. Παπασπύρου τον επονομαζόμενο «Ο Παλάντζας».
Τέτοιους σύγχρονους παλάντζες, έχουμε πολλούς σήμερα, τους συναντάμε συχνά πυκνά, πότε εδώ και πότε εκεί, είναι οι γνωστές μας πολιτικές μπαλαρίνες, τα γνωστά μας «πολιτικά ανεμούρια».

Και μπορεί στην πολιτική (δυστυχώς) να μην αμείβεται ο πιο ευθύς ή ο πλέον ειλικρινής όσον αφορά τις προθέσεις του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν διακρίνεται κάποια σχετική αρετή, αυτή θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη.

Ομοίως δεν θα πρέπει να περνάει απαρατήρητη και να μην αποδοκιμάζεται η γλοιώδης στρατηγική, η λεγόμενη και «η εκ του ασφαλούς επιλογή» το «πάρε δώσε» !!.

Στους θαρραλέους, σ' αυτούς που έχουν τα κότσια να λένε «Εγώ θα κατέβω και όποιος επιθυμεί ας με στηρίξει»,  σ’ αυτούς λέω «Μπράβο», έτσι μ' αρέσει.

Προτιμώ αυτούς που ξεκαθαρίζουν από σήμερα τη θέση τους, αυτούς που λένε δημόσια ότι αποφάσισαν να είναι ....είτε υποψήφιοι δήμαρχοι ή υποψήφιοι σ’τον τάδε συνδυασμό !

Κ' όχι τους άλλους, που περιπλανώμενοι «ανά τας οδούς και τας ρύμας», γελάνε με νόημα, οι ανόητοι νομίζουν ότι έτσι μας κρύβουν την αμηχανία τους(!!), όταν τους ρωτάει κάποιος «Θα κατέβεις για το Δήμο;»

Έτσι τα βλέπω εγώ τα πράγματα, απλά και σταράτα ......όλα τα’ άλλα είναι απλός κουραφέξαλα !!


0 σχολια: