ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

17/10/2013

Ενόψει των εκλογών του Μαΐου… καλόν είναι η παρούσα δημοτική αρχή να αποφύγει την λήψη ιδιαιτέρως δεσμευτικών αποφάσεων για το μέλλον !!

Στα τρία περίπου χρόνια της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, προσπάθησα μέσα από τις αναρτήσεις μου να φέρω στο προσκήνιο τον «διοικητικό στραγγαλισμό» της τοπικής κοινωνίας.

Ένα διοικητικό και οικονομικό στραγγαλισμό που προέρχεται όχι μόνο από ένα ημιτελές νομοθετικό πλαίσιο, αλλά κύρια μέσα σε μια ισοπεδωτική και υπερφίαλη διοικητική συμπεριφορά.

Η διοίκηση του δήμου, αντιλαμβάνεται τον ρόλο της προσωποκεντρικά και όχι επιτελικά.


Λειτούργησε απέναντι στον δημότη τιμωρητικά και όχι υποβοηθητικά. Ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να πειθαναγκάσει την τοπική κοινωνία, να την καταστήσει ένα άβουλο υποχείριο μιας αντιπαραγωγικής δημοτικής μηχανής  και όχι ένα δραστήριο συμπαίκτη της τοπικής ανάπτυξης.

Η εμπειρία αυτών των 3 χρόνων  θητείας, έδειξε ότι η στρατηγική της διοίκησης εδράζεται βαθιά μέσα στη φύση και τους μηχανισμούς του νεοελληνικού κράτους που κατά κανόνα αποσκοπεί στο να κρατήσει τον δημότη σε καθεστώς «παιδιού υπό εποπτεία»από ένα δήμο «κηδεμόνα».

Πιστοί σ’ αυτή την λογική, πολλοί δημοτικοί εκπρόσωποι της πλειοψηφίας, άλλοι από συνήθεια κι άλλοι αθέλητα, να μας παραπλανούν εγκλωβίζοντας μας σε μία διαδικασία διαρκούς «πολιτικής-αντιπαράθεσης», γεγονός που οδηγεί τελικά στην γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Περιμαντρώνουν τα όρια, πολώνουν το πολιτικό τοπίο και περιορίζουν την δυνατότητα μας να επιλέξουμε εκείνους που διέπονται από «πολιτική αρχών και αξιών».

Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο αυτό εξαγγέλθηκαν «συγκρούσεις», άλλοτε με το κράτος και άλλοτε με τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, και δυστυχώς, αυτές οι έντονες παθογένειες και νοοτροπίες του παρελθόντος με τον λαϊκισμό και τη φτηνή και ανεύθυνη κριτική, σήμερα ......να περισσεύουν.

Καιρός να επιδείξουμε σύνεση και νηφαλιότητα, εκλογές 2014 οσονούπω, σ' αυτούς τους λίγους μήνες που απομένουν, συμπεριλαμβανομένων και των 3-4 «προεκλογικών μηνών», δεν είναι  πολιτικά και ηθικά ορθό η παρούσα δημοτική αρχή «ΝΑ αποφασίσει λύσεις ιδιαίτερα δεσμευτικές για το μέλλον, λύσεις οι οποίες θα είναι έξω από την πολιτική φιλοσοφία ενός νέου δημάρχου, στην περίπτωση αλλαγής σκυτάλης.

Κοινή γαρ η τύχη, αλλά .....το Μέλλον Αόρατο !!




2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Που τα ειδες ολα αυτα που γραφεις;;;Προσαρμοζεις ,προφανως,την απλη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ της οιασδηποτε Δημοσιας διοικησης,στις δικες σου ,ανομολογητες,πλην ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΕς επιθυμιες σου.Με απλα λογια''θελειη π....,να κρυφτεικλπ.κλπ.κλπ..Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ..Αν εχεις κατι να πεις,πεστο συγκεκριμενα και με ΣΤΟΙΧΕΙΑ επι τελους.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Αγαπητέ πρώην σύντροφε Άναξ (17/10/13 - 12:23 μ.μ.)
Διαβάζω μετά μεγίστης προσοχής την δημοσίευση του επώνυμου Admin ως και τον δικό σου ανώνυμο σχολιασμό και δεν μπορώ να καταλάβω τι σε ενόχλησε κι έκανες «παρέμβαση»
Τι πιο λογικό, να σε προτρέπει ο επώνυμος αρθρογράφος να μην δεσμεύσεις τις επόμενες διοικήσεις με αποφάσεις που ούτως ή άλλως μια κι έχεις χάσει την «δεδηλωμένη» όπως σε προηγούμενη ανάρτηση σου έλεγε δεν έχεις το δικαίωμα.
Ξέρω, πονάει σύντροφε το γεγονός να βλέπεις τα τραίνα να περνάνε και να γνωρίζεις πως για ‘σένα δεν υπάρχει πλέον σταθμός επιβίβασης.
Όμως, δικές σου πράξεις και ανικανότητα πληρώνεις και δεν έχεις πλέον δυνατότητα να αναστρέψεις την κατάσταση. Το προσεχές δεκαήμερο θα βιώσεις την σκληρή πραγματικότητα και θα πιείς το πικρόν ποτήριον που συ ο ίδιος γέμιζες σταγόνα, σταγόνα δυο/τρία χρόνια τώρα. Μη κακίζεις εμάς αλλά τον καθρέφτη σου! Μα που να το βρεις το κουράγιο;
Μου κάνει όμως εντύπωση που γνωρίζεις «τις πασίγνωστες» επιθυμίες του διαχειριστή… Αλήθεια σε τι αναφέρεσαι που ‘μείς δεν γνωρίζουμε; Τον παρομοιάζεις μάλιστα με την που… που θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει; Δεν σημαίνει πως επειδή ‘συ μεγάλωσες και βιώνεις την που… ακόμα και σήμερα, όλοι γύρω σου έτσι είναι! Αν έχεις κάτι, αν ήλθε και σου ζήτησε τα «ανομολόγητα» βγάλτον στην σέντρα δώστονε να τον κατασπαράξουμε τον επώνυμο διαχειριστή!
Αν όμως δεν έχεις, έτσι κακομοίρης και τρισάθλιος θα σέρνεσαι στον βούρκο της σκέψης και της ανώνυμης μπαμπεσιάς σου! Αν έχεις κότσια βάλε την υπογραφή σου.
Χωρίς καμιά μα καμιά εκτίμηση.
Ο πρώην σύντροφος