ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

11/07/2011

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΟΦΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΙΟΥ

Ήρθε η ώρα των εξηγήσεων για το έργο της αποχέτευσης στη Σαλαμίνα.
Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα καθίσουν αύριο Τρίτη 12 Ιουλίου, οι τέσσερις πρωταγωνιστές του σίριαλ «δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης Σαλαμίνας».
Πρόκειται για τον τέως δήμαρχο Σαλαμίνας Σπύρο Σοφρά, τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Αγαπίου, τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Βλάσση Λιαροκάπη και τον νομικό εκπρόσωπο της ΓΗΓΕΡΤΟΝ Χαράλαμπο Κουκάκη οι οποίοι, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα... κατηγορούνται ότι
συνέβαλαν στην αναδημοπράτηση του έργου κατά τρόπο προδήλως επιβλαβή για τον δήμο και έκαναν δεκτή πρόταση για αλλαγή της μελέτης ώστε μέρος του έργου να εκτελεστεί με το σύστημα αναρρόφησης βάκιουμ.
Επίσης, κατηγορούνται για τη δημοπράτηση του έργου με το σύστημα «μελέτη – κατασκευή» άνευ ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου και άνευ της γραπτής ενημέρωσης και εγκρίσεως της ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το σύνολο του προϋπολογισμού στα 24.335.500 ευρώ από τα 16.385.000.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις κατηγορούμενοι προέβησαν στην αξιόποινη πράξη προκειμένου να ωφελήσουν τον τέταρτο εκ των κατηγορουμένων που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.
Ο νομικός εκπρόσωπος της ΓΗΓΕΡΤΟΝ κατηγορείται ακόμα ότι « με πειθώ και φορτικότητα έπεισε τους τρεις κατηγορουμένους να τελέσουν την αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος ».
Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας είναι ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μακρής και ο εκδότης της εφημερίδας «Νέα Σαλαμίνα» Μίμης Ροκίδης.
Πηγή: Έν Πειραιεί


8 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Admin.
Αν οι κ.κ.κατηγορούμενοι κριθούν αθώοι,οι κύριοι Μακρής και Ροκίδης ,μπορεί να κάτσουν στο "σκαμνι",σαν συκοφάντες εάν τους μηνύσουν γιά ψευδορκία;
XAΣAN

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Αύριο θα προσπαθήσω να είμαι εκεί, θ’ ακούσω τι θα πουν… και θα σου πω.
Ή έτσι ή αλλιώς, ο κάθε κατεργάρης θα μπει στην θέση του εκτός κι αν τα έχουν βρει μεταξύ τους και αρχίσουν τα ναι μεν… αλλά.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Μάλλον το δεύτερο θα γίνει Admin.
Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;
Αυτός ο Ροκίδης δεν παίζεται με τίποτα!!!
Με όλους και με όλα, Σκέτη ξεφτίλα δηλαδή.
ΧΑΣΑΝ

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Η συζήτηση αναβλήθηκε δεν υπήρξε φάρσα για βόμβα στα δικαστήρια, ούτε αρρώστησε κάποιος από τους διάδικους, έτσι απλά ως συνήθως γίνεται η συζήτηση πήρε αναβολή.
Αλήθεια σας λέω δεν με στεναχώρησε το γεγονός της αναβολής ούτε ο χρόνος που έχασα περιμένοντας να μάθω την αλήθεια, όσο με πίκραναν τα δυσμενή και πικρόχολα σχόλια του ακροατηρίου.
Θλιβερή η εικόνα τω ν δύο υπό κατηγορία πρώην δημάρχων, κάτωχροι στο εδώλιο να γίνονται αντικείμενο σχολιασμού και χλεύης εκτός της αίθουσας από ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο της δίκης, από τους ακροατές άλλων δικών., το τι δεν υπέθεσαν και τι δεν είπαν.
Παρόντες και οι τέσσερεις δήμαρχοι Σαλαμίνας, ο καλός, οι κακοί, ο καλλίτερος, ο κάλλιστος , όλοι εκεί.
Μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης ότι το εξαιρετικότερο διαθέτει αυτή τη στιγμή το νησί.
Φάκελοι υπό μάλης με έγγραφα και αποδεικτικό υλικό ( ευτυχώς δεν χρειάστηκε να τους ανοίξουν), ετοιμοπόλεμες και οι δύο πλευρές.
Χαμόγελα και πηγαδάκια στο διάδρομο, κατήφεια και ντροπή στην αίθουσα, η απόλυτη απαξίωση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ

Anonymous said... Best Blogger Tips

Δεν πιστεύω να μην έχεις φώτο?
Καλά κάνεις και τους λυπάσαι αλλά να σε παρακαλεσω
να λυπηθείς και μένα που με μάδησαν σαν κοτόπουλο,
εσκεμμένα θες? επειδή είναι λίγοι θες?
όπως και αν το δεις εγώ πλήρωσα την λεζα .
Προς γνώση και συμμόρφωση,αν θα τους τιμωρήσουν γιατί
έχουν κάνει βρομοδουλειά η γιατί είναι κωθώνια λίγο
με απασχολεί.
Και να αθωωθούν κέρδος είναι γιατί όσο να είναι
παραδειγματίζονται και οι επόμενοι,να είναι
ποιο προσεκτικοί.

Διαβάστε και αυτή την πρόσφατη περίπτωση

Παράλληλα οι κύριοι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, πρώτη μέρα ανάληψης και επισήμως των καθηκόντων τους, διέταξαν και την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν ήταν σύννομα τα δάνεια που πήραν οι δήμοι Ζωγράφου και Αχαρνών όπως επίσης και αν ζημιώθηκαν οι Δήμοι από αυτά τα δάνεια.
Απο http://fimotro.blogspot.com/2011/07/blog-post_6075.html

Για να μην είμαστε άλλη φορά τόσο χαλαροί με τους νόμους.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Πήρανε αναβολή για τις 23 Νοεμβρίου 2011 άντε να κάνουμε υπομονή αν και κάτι μου λέει ότι οι σημερινοί μάρτυρες υπεράσπισης θα κάθονται δίπλα δίπλα στο εδώλιο παρέα με τα καρτάσια, τους σημερινούς κακούς.

ENAS FILOS said... Best Blogger Tips

ΚΕ ADMIN ΕΙΣΑΙ Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ.
ένα φίλος 2

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Τι σημασία έχει ποιος θα είναι στο τέλος ο θλιβερός της υπόθεσης, διαφέρει αν είναι οι πρώην ή ο νυν, διαφέρει;
Δηλαδή πως το πας.. κατά το χωριό και ο δήμαρχος ; έτσι πάει ;
Κουτσομπόλης ή όχι.. πάντως φίλος σου!