ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

22/07/2011

« ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ » , ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ .... ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ !

Τα ΥΠΕΡ και τα ΚΑΤΑ της συμφωνίας
ΥΠΕΡ
• Η Ελλάδα θα λάβει ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας, (θα συνεχίσουμε να ζούμε με δανεικά) το οποίο υπολογίζεται ότι θα φτάνει τα 109 δισ. ευρώ.
Τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από τους εταίρους - και αυτά που θα λάβει μέσω του EFSF - εφεξής θα έχουν μειωμένο επιτόκιο (αντί για 4,5% στο 3,5%) και επιμήκυνση από 7 χρόνια σε 15 έως και 30 χρόνια.


Ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF αποκτά νέες εξουσίες, οι οποίες του επιτρέπουν να συμβάλλει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών της ευρωζώνης - περιλαμβανομένων των ελληνικών.
Ο EFSF αποκτά τη δυνατότητα παρέμβασης στη δευτερογενή αγορά - μια υποχώρηση της κ. Μέρκελ - ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποκτά τη δυνατότητα να εξακολουθεί να δέχεται ελληνικά ομόλογα, χάρη στην εγγύηση που δίνουν οι εταίροι.
Το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί με τις νέες ρυθμίσεις από 154% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο 130% ενώ θα πάρει μεγάλη ανάσα για την αποπληρωμή των δανείων της, τα οποία θα της επιτρέψουν να προχωρήσει με γρηγορότερα βήματα στην ανάπτυξη.
ΚΑΤΑ
Σε αντίθεση με το πρώτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, κάποιοι εταίροι απαιτούν «εγγυήσεις» για τη βοήθεια που θα παράσχουν, οι εγγυήσεις αυτές μπορεί να είναι:
α) είτε εμπράγματες,
β)είτε από τη λίστα προς ιδιωτικοποίηση που έχει δημοσιοποιήσει το ελληνικό κράτος.
Θα τεθεί σε εφαρμογή ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα, με επαναπροσδιορισμό των στόχων των κοινοτικών κονδυλίων και παροχή τεχνικής βοήθειας ( Μας παίρνουν το ΕΣΠΑ, προσθέτουν και μερικά άλλα και μας το παρουσιάζουν ως σχέδιο Μάρσαλ. Τα λεφτά δηλαδή που δικαιούμαστε μας τα παρουσιάζουν ως δική τους παραχώρηση, και μας βάζουν… επόπτη.
• Όλη η συμφωνία θα «κλειδωθεί» με μια νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και διεθνούς παράγοντα - ένα νέο Μνημόνιο, που θα πρέπει να εγκριθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο - και το οποίο αναμένεται να είναι πιο σκληρό από το πρώτο.
Δεν είναι χρεοκοπία, είναι επιλεκτική χρεοκοπία πως λέμε ,
Δεν είναι έγκυος, είναι....... "ολίγον έγκυος".


8 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Στο έχω ξαναγράψει όπως και άλλοι σχολιαστές. Ό,τι επιδιώκει η κυβέρνηση Παπανδρέου και ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ για καλό της χώρας,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ,πραγματοποιείται ΑΚΡΙΒΩΣ το αντίθετο.Από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας,η πατρίδα αργοπεθαίνει.ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι μας σώζει,ενώ στη πραγματικότητα μας ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ολοένα και πιο ΒΑΘΙΑ.Οι κυβερνώντες μας ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ,μας ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ,μας ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ σιγά-σιγά…Η ολοκληρωτική ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ της πατρίδας είναι ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ….

Anonymous said... Best Blogger Tips

Εγώ φίλε Admin δεν ξέρω από λόγια πολιτικών.
Αυτό που βλέπω είναι ότι κατά γενική ομολογία η ΕΛΛΑΣ γιά 10 χρόνια είναι θωρακισμένη απέναντι των αγορών-τοκογλύφων,και το χρέος σε σχέση με το ΑΕΠ έπεσε κατά 24%.
Στο χέρι των πολιτικών είναι πλέον το μέλλον της πατρίδας μας και των παιδιών μας.
Ας αφήσουν τις φαγωμάρες μεταξύ τους και ας στρωθούν στην δουλειά γιά τα επόμενα χρόνια.(πράσινοι-μπλέ-κόκκινοι-ροζ-μαύροι).

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Για 10 χρόνια θωρακισμένη για να πέρνει δανεικά;
Ο λαός τους έδωσε εντολή για τέσσερα χρόνια, και εκείνοι ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ υποθήκευσαν την χώρα για 40 χρόνια…
Χάσαμε κάθε κυριαρχικό δικαίωμα, ο φυσικός πλούτος πέρασε σε χέρια άλλων ξένων ... (Γερμανών – Γάλλων – Αμερικανών) αλλά και Τούρκων…….
Θα δουλεύουν οι επόμενες γενιές για να πληρώνουμε φόρους, όχι για την Ελλάδα, αλλά για τα Τοκοχρεωλύσια…..
Σήμερα το χρέος μας φτάνει τα 355 δις και μαζί με τα καινούργια τα (110+110) θα φτάσουμε αισίως τα 580, όταν λοιπόν δεν γίνουμε παραγωγικοί κι αν ο φυσικός μας πλούτος παραχωρείται σε εξευτελιστικές τιμές ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
Μια ζωή με δανεικά ;
Οι πράσινοι-μπλέ-κόκκινοι-ροζ και μαύροι δεν συννενοήθηκαν ποτέ ... θα συνεννοηθούνε τώρα;

Anonymous said... Best Blogger Tips

Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ανάλαβε να βγάλει τα κάστανα απ΄ τη φωτιά, κάνεις λάθος φίλε μου όταν λες υποθήκευσε το μέλλον για 40 χρόνια, θάπρεπε να παραδεχτείς ότι προσπάθησε και προσπαθεί να καλύψει άλλοτε με επιτυχία άλλοτε λιγότερο τις μαλακίες (ας μου επιτραπεί ο όρος) που έκαναν όλες οι κυβερνήσεις από το 74 μέχρι και το 2009. Ας είμαστε λιγότερο αυστηροί στη κρίση μας και ιδιαίτερα αν δεν είμαστε ειδικοί, αλλά ακούμε τον ένα ή τον άλλον, έχετε παρακολουθήσει συζητήσεις καθηγητών οικονομολόγων να ακούσετε ότι θέλει ο καθένας.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Η άποψη σου είναι σεβαστή.
Όμως κανείς δεν τους επέβαλε με το ζόρι τον ρόλο του σωτήρα. Όπως επίσης πιστεύω ότι είναι άλλο πράγμα να μένεις προσωρινά όρθιος κι άλλο να διατυμπανίζεις περιχαρής ότι απέφυγες την χρεοκοπία με δανεικά.
Όταν λοιπόν όπως ορθά λες ειδικοί οικονομολόγοι μας τα παρουσιάζουν όπως θέλουν, εγώ ως μη εδικός τι μπορώ να πω; καλύτερα λοιπόν να σιωπήσω .

Anonymous said... Best Blogger Tips

Φίλε ανώνυμε, διάβασε τη γνώμη ενός άλλου ειδικού.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_1955.html

Χ.Ψ

Anonymous said... Best Blogger Tips

εγώ είμαι άνθρωπος της αγοράς 11.46 είναι η δουλειά μου δεν θα σου πω λοιπόν για Q1 και Q2
απλά θα σου πω ότι έχεις έλλειμμα το πρώτο 6μηνο του 2011 4,5 δισ
για αυτόν τον χρόνο
εδώ και το linκ
http://www.business-solution.com.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1825
Σίγουρα το δεύτερο 6μηνο θα είναι καλύτερο στα μισά, άλλα 2 δις ας πούμε παμε 6,5 δις
πως θα πας απάνω;ευρωπη τι θα πεις ,τι θα ζητησεις;
στην ουσία για να μην σε τραβάω άδικα να σου πω οτι η οικονομία σου συρρικνώνεται ,δηλαδη τα μαγαζια και οι εταιρίες που κλείνουν σου παρουσιάζουν έλλειμμα διαρκώς
δηλαδή αυτήν την στιγμή δεν έχεις πρόβλημα χρέους έχεις δίκιο στο πληρώνουν άλλοι, αλλά έχεις τεράστιο πρόβλημα συρρίκνωσης
από οτι κατάλαβα δεν έχεις μεγάλη σχέση με οικονομικά αλλα μπορώ να στο πω απλά
πες ότι ζεις στην κατοχή το 40 ρε αδερφέ και έχεις μπακάλικο,
λοιπόν όχι μόνο δεν έχεις προϊόντα απο εισαγωγή να πουλήσεις μπελντε αργεντινης ας πούμε αλλά τώρα που μιλάμε τρως το εμπόρευμα του μπακάλικου απο τα ράφια για να επιβιώσεις
ποιο θα είναι λοιπόν το αποτέλεσμα, οσο διάστημα υπαρχει εμπόρευμα στο μπακάλικο θα τρως, θα πουλήσεις τους μπάγκους τα ψυγεία τα πάντα αλλα δυστυχώς στο τέλος θα χρωστάς ακόμη την υπεραξία των προϊόντων στους προμηθευτές
και ποιο θα ειναι το αποτέλεσμα
ο εξαφανισμος σου

Anonymous said... Best Blogger Tips

Τι να σου πω ρε φίλε γιά το παράδειγμα με το μπακάλικο που λες .
'Αστοχο, τελείως άστοχο.
Εγώ ξέρω απ'τους μεγαλύτερους ότι τα χρόνια της κατοχής έκαναν τις περιουσίες τους οι Μπακάληδες και οι φουρναραίοι.
Αυτό δεν σου λέει τίποτα;
Φυσικός πλούτος; ποιός φυσικός πλούτος.
Είδες εσύ να έχουμε όφελος απ'τον "πρίνο" 1 @ 2;
'Η μήπως απ'τα μεταλλεία της Χαλκιδικής;
'Ασε μεγάλε, πρέπει κάποτε να μάθουμε να ζούμε με αυτά που βγάζουμε και παράγουμε σαν άτομα και σαν χώρα.
'Ενα κινητό και ένα αυτοκίνητο δεν μας φτάνει;
Και συ φίλε Admin δεν χρειάζεται να απαντάς σε όλα τα σχόλια σαν να είσαι ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.
Εδώ δεν κάνουμε πολιτική,νομίζω;
Αν όχι, ωραία ν'ανοίξουμε κουβέντα...
ΧΑΣΑΝ