ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/07/2011

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ & « ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ »

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε χθες, στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, απέναντι σε βουλευτές που δεν αισθάνονταν ότι ανήκουν στο ίδιο κόμμα με εκείνον.
Και του το έδειξαν, σε όλους τους τόνους, με προτροπές παραίτησης ή και απαξιωτικές «διορθώσεις» όσων έλεγε, και όσων κάνει.

Οι βουλευτές σήκωσαν «μπαϊράκι» και επί σχεδόν έξι ώρες τον «πυροβολούσαν»
Η τακτική του να απορροφώνται οι κραδασμοί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και να φαίνεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος ότι ασκεί έλεγχο στην Κυβέρνησή, είναι παλιά και δοκιμασμένη, « Όταν δεν θέλεις να μη κάνεις κάτι… άρχισε διάλογο !».
Ένα έργο που το ξαναζήσαμε τελευταία και στην περίπτωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενός πανίσχυρου, σχεδόν εξ απορρήτων συνεργάτη του πρωθυπουργού, από τη στιγμή που έχασε την… ευλογία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, να γίνεται βορά στις ορέξεις των εσωκομματικών του αντιπάλων.
Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η πιο κακοποιημένη λέξη της πολιτικής και συνδικαλιστικής γλώσσας είναι ο «διάλογος», είναι κάτι που χρησιμοποιείται κατά κόρον, αλλά επί της ουσίας ποτέ δεν προτάσσεται για καλό σκοπό ή, όταν υποτίθεται πως διεξάγεται, αποτελεί το φερετζέ της απραξίας και της εύσχημης υπεκφυγής από τις συνέπειες του πολιτικού κόστους.
Ο διάλογος, που ανέκαθεν υπήρξε προσχηματικός, κρύβει και τη χειρότερη παθογένεια του πολιτικού συστήματος, που δεν είναι άλλη από τον εναγκαλισμό του κράτους με τα κόμματα, με τις εξαρτημένες ηγεσίες από εργατοπατέρες κάθε λογής και κάθε βαθμίδας, που αξιοποιούν τα απορρέοντα προνόμια από τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα, για να υπηρετούν πρώτιστα τους πολιτικούς φορείς στους οποίους ανήκουν.
Η επινόηση του διαλόγου ως επικοινωνιακού προσχήματος για την καλλιέργεια της ψευδαίσθησης ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες είναι μια αδιέξοδος τακτική και συνήθως οπισθοδρομική, διότι επί σειράν ετών κράτησε αιχμάλωτη την πρόοδο της χώρας στην ακινησία.
Όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις, μπορεί να παριστάνουν τους σκληρούς επικριτές απέναντι στους πολιτικούς συντρόφους, συναγωνιστές, συμμαχητές, συνοδοιπόρους κ.τ.λ.
Τι κι αν ο Γιάννης Ραγκούσης βρίσκεται τάχα στα πρόθυρα της συνειδησιακής «διαγραφής» από το Κίνημα, ως αποτέλεσμα του «κίτρινου πυρετού», δηλαδή, της παράλογης κόντρας με τους ιδιοκτήτες ταξί, στη μέση της θερινής και της τουριστικής περιόδου.
Τι κι αν η τακτική του να απορροφώνται οι κραδασμοί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και να φαίνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος ασκεί έλεγχο στην Κυβέρνησή, είναι παλιά και δοκιμασμένη.
Το παιχνίδι του διαλόγου είναι σικέ, και μέσα από αυτό « η χώρα πάει κατά διαόλου ».


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Non-paper έδωσε η Ιπποκράτους στα στελέχη της, με το οποίο τους εφοδίασε με επιχειρήματα για να πλήξουν τον αγώνα των ταξιτζήδων, με την κλασική πασοκική τακτική του κομματικού διχασμού.
Οι οδηγίες είναι σαφείς: “Να αναφέρεστε στον Λυμπερόπουλου (πρόεδρο του ΣΑΤΑ) πάντα με τη φράση “στενός συνεργάτης του κ.Σαμαρά“.
Βεβαίως…
οι απεργοί δεν έχουν καμιά κομματική σημαία και ΠΑΣΟΚΟΙ, ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ και ό,τι άλλο φανταστείτε είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ενωμένοι.
Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τη δαιμονοποίηση του αντιπάλου, με κομματικά κριτήρια, μήπως και συγκινηθεί το Πασοκικό ρεύμα της κοινωνίας (αν υπάρχει ακόμη τέτοιο).

Εμείς πάντως σύντροφοι, τα βαρεθήκαμε αυτά τα κόλπα.
Την κουράσατε την κοινωνία με το κομματικό σας μένος. Χεσμένους σας έχει η κοινωνία. Ακούει αυτόν τον ξύλινο κομματικό λόγο και κάνει εμετό.
Λύστε το πρόβλημα με συναίνεση κι αφήστε τη διέγερση βλακωδών μικρομματικών, κομματοσκυλικών αντιδράσεων, που απευθύνονται σε ανεγκέφαλους χαχόλους.
Από άρθρο του blog "Ταχάλια" http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_1165.html

Anonymous said... Best Blogger Tips

Τελεσίγραφο των ιδιοκτητών ταξί στους βουλευτές ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης.

'Ησυχα και χωρίς παρατράγουδα ολοκληρώθηκε η "επίσκεψη" των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης στα γραφεία των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η αντιπροσωπεία των ταξιτζήδων ξεκαθάρισε ότι θεωρούν αποκλειστικά υπεύθυνο για την όλη κατάσταση τον Γιάννη Ραγκούση και άφησαν στα βουλευτικά γραφείο έγγραφο, με το οποίο τους ζητούν να τοποθετηθούν δημόσια επί τους θέματος μέχρι...
το απόγευμα της Παρασκευής. «Σας θέτουμε ευθέως το ερώτημα και απαιτούμε να μας απαντήσετε εάν υποστηρίζετε την θέση του υπουργού περί πλήρους απελευθέρωσης… Παρακαλούμε όπως μας δώσετε σαφή απάντηση περί της απόψεώς σας έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου, εγγράφως. Στην περίπτωση που δεν απαντήσετε θα θεωρήσουμε ότι τάσσεστε με την άποψη του κ. Ραγκούση» καταλήγει το τελεσίγραφο των ιδιοκτητών ταξί.