ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

21/07/2011

ΠΟΙΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ;

«Η ναυτιλία είναι για την Ελλάδα ένας από τους πυλώνες της ανάπτυξης που μπορεί να συμβάλλει στην επίτευξη του εθνικού μας στόχου που δεν είναι άλλος από το να μπορέσουμε πολύ σύντομα να βρεθούμε σε πρωτογενή πλεονάσματα και να αρθεί η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», αυτά τόνισε σε δηλώσεις του ο
αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρης Παμπούκης στη διάρκεια συνάντησης που είχε με το προεδρείο της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας στο Λονδίνο, ενώ την ίδια στιγμή  στην Ελλάδα  "Παγώνουν" μέχρι και το 2015 τις συντάξεις του ΝΑΤ, οι οποίες υπέστησαν φέτος "κούρεμα" 6% και 
Με προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Παντελής Οικονόμου ένας από τους 16 διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το μεσοπρόθεσμο , ορίζει (προτείνει ) να ανασταλεί καθ' όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου 2011-2015 η χορήγηση οποιασδήποτε αύξησης σύνταξης ή βοηθήματος που καταβάλλεται από το ΝΑΤ. !!!
Καθοριστικής σημασίας συνάντηση των εκπροσώπων της ΠΝΟ  με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Χάρη Παμπούκη σήμερα Πέμπτη και στη συνέχεια τα σωματεία τους θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την στάση τους..
Με απεργία απειλεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της..
Ζητούν να «παγώσει» η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο για μείωση των συντάξεων του ΝΑΤ από την 1η Ιουλίου και μείωση της χρηματοδότησης του ταμείου κατά 100 εκατομμύρια ευρώ από το 2012.
Ποιοι λοιπόν πυροβολούν τον τουρισμό ...οι απεργοί?.
Η Ελλάδα έχει γεμίσει με παρανοϊκούς, εν μέσω τουριστικής περιόδου γίνονται προτάσεις για αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, καταθέτουν νομοσχέδια για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων, τώρα βάζουν χέρι και στην ναυτιλία......



2 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

22 Ιουλίου 2011
Αμέσως μετά την πολύωρη συνάντησή του με την εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρης Παμπούκης προανήγγειλε εδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα την ναυτιλία.
Στη συνάντηση ο κ. Παμπούκης πρότεινε το «πάγωμα» και όχι την κατάργηση του νόμου Ανωμερίτη για τις αυξήσεις στις συντάξεις των ναυτικών.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, εκτίμησε ότι οι προτάσεις αυτές κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, γεγονός που φαίνεται να απομακρύνει το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών εν μέσω θέρους.
Ο πρόεδρος των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ), Σάββας Τσιμπόγλου, δήλωσε ότι η ένωση που εκπροσωπεί εμμένει στη θέση της για απόσυρση του νόμου.
Οριστικές αποφάσεις πάντως θα ληφθούν στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ η οποία πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα ή στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι
(α)Σύμφωνα με το άρθρο 44 του νόμου 3986/2011 μεταξύ άλλων, μειώνεται σε σχέση με τη χρηματοδότηση του 2010 η χρηματοδότηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου ΝΑΤ για το έτος 2011 κατά 50 εκατ. ευρώ και από το έτος 2012 και εφεξής κατά 100 εκατ. ευρώ, για κάθε έτος, σε σχέση με τη χρηματοδότηση κατά το έτος 2010.
(β) Με κοινή απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Οικονομικών, οι συντάξεις του ΝΑΤ αναπροσαρμόζονται από 1.7.2011 και εφεξής, ώστε να προκύπτει ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, ενώ καταργούνται αναδρομικά από 1/1/2011 τα άρθρα 13 και 14 του νόμου 3075/2002 που προέβλεπε μια συγκεκριμένη διαδικασία αύξησης των συντάξεων και δίνει το δικαίωμα τυχόν αυξήσεων μόνο με διάταξη νόμου.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

22/7 13:25 Απερρίφθη στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ -με δέκα ψήφους κατά και πέντε υπέρ- το αίτημα για απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών τον Ιούλιο.