ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/11/2010

«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ» .

Αναφερθήκαμε στην προηγούμενη ανάρτηση μας στον «Εφιάλτη του Όργουελ». ειδικότερα στο βιβλίο του με τίτλο  1984  [ Χίλια Εννιακόσια Ογδόντα Τέσσερα].
Ο Όργουελ συνέγραψε το έργο το 1948 αναφερόμενος στο μεταπολεμικό  '40! και το  ονόμασε « 1984», [Αναριθμητισμός του έτους 1948 ],  ήταν δε  η τελευταία του μυθιστορηματική εργασία, με την οποία θέλησε να περιγράψει ένα Καθεστώς παρακολούθησης, κάτι σαν την σύγχρονη έκδοση του « Μεγάλου Αδελφού ».
Με τη δράση τοποθετημένη στο μελλοντικό τότε 1984, σκιαγραφεί
αριστουργηματικά όσο και εφιαλτικά ένα ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος όπου τα πάντα εξελίσσονται υπό την παρακολούθηση του Μεγάλου Αδελφού, και τον (ανύπαρκτο) πολιτικό ηγέτη της χώρας.
Ο εφιάλτης που περιγράφεται πήρε σάρκα και οστά σήμερα μετά από 60 περίπου χρόνια.
Προφητικά περιγράφεται η ιστορία ενός ανθρώπου, που ζει στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται στον φανταστικό κόσμο, ενός απολυταρχικού και απόλυτα αντικοινωνικού πολιτικού καθεστώτος, στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση.
Η χώρα βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο και οι άνθρωποι της ζουν υπό ιδιαίτερα καταπιεστικές συνθήκες.
Το μυθιστόρημα έχει σαφώς πολιτική χροιά και μπορεί γενικά να θεωρηθεί αλληγορικό και συμβολικό της ανθρώπινης πολιτικής κοινωνίας, όταν μάλιστα συνδυαστεί με τα όσα περιγράφονται στο έργο του " Η φάρμα των Ζώων ".
Σήμερα είτε με την χρήση του bar-code  ή του ηλεκτρονικού chip στην νέας «Κάρτα του Πολίτη», είτε με την χειρουργική  τοποθέτηση ενός ηλεκτρονικού chip στο σώμα μας, ο εφιάλτης του Όργουελ γίνεται πραγματικότητα.
Απλά κάνε κλικ στα Videos και θα δεις σε λειτουργία το σύστημα RFID TRACKING και τις δυνατότητες που παρέχονται σε όποιον έχει τον ηλεκτρονικό αναγνώστη (τα RFID readers and scanners) αυτών των chips .
 

(Το Video αρχίζει μετά το 16δ.)



0 σχολια: