ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

02/11/2010

« 7 Νοεμβρίου , Αυτοδιοικητικές ή Εθνικές Εκλογές ; »

Εμείς …τα πρόβατα ;

Έχουν, προφανώς, πειστεί οι πολιτικοί μας ταγοί ότι απευθύνονται σε ζώα.
Γιατί μπροστά στις τηλεοράσεις, αποχαυνωμένοι, δεν  μπορούμε να καταλάβουμε πως όοολη αυτή η φασαρία για το ποιος ήξερε και ποιος δεν ήξερε, αν « τα λεφτά υπήρχαν  ή που πήγαν  αφού  μαζί τα φάγαμε »  είναι καθαρά προσχηματική.
Αν είχαν πάρει το μήνυμα  νωρίτερα δεν θα μας έβαζαν μπροστά στο δίλημμα  «μας ψηφίζετε ή χανόμαστε ».
Η αλήθεια είναι απλή και αυτονόητη. 
Όλοι ήξεραν, και οι εντός και οι εκτός, και οι κυβερνήσεις και οι αξιωματικές αντιπολιτεύσεις, και οι Γερμανοί, και οι Γάλλοι και οι κομισάριοι,  ΌΛΟΙ.
Μόνο εμείς τα πρόβατα, πολιτικά μαντρωμένοι, κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.
Τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας συζητιούνται επισήμως στο Γιούρογκρουπ και την Γιουροστάτ από το 2004, όταν μπήκαμε για πρώτη φορά σε επιτήρηση, μετά την πρώτη αναθεώρηση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ήξεραν λοιπόν, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις (αυτές έδιναν τα στοιχεία) και πολύ περισσότερο γνώριζαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές (γερμανικές, γαλλικές, αγγλικές) κυβερνήσεις για το μαύρο μας το χάλι, το χάλι της ελληνικής οικονομίας,  παρ όλα αυτά, όχι μόνο έκαναν τα στραβά μάτια, αλλά μας δάνειζαν με ευκολία και χαμηλότοκα  για να αγοράζουμε  τα αυτοκίνητα  τους και τα προϊόντα των (στρατιωτικών) τους βιομηχανιών.
Κάπως έτσι οικοδομήθηκε το παραμύθι της «ισχυρής Ελλάδας», των μεγάλων έργων, των ολυμπιακών αγώνων και των μεγάλων μιζών.
Αυτό το μοντέλο προωθήθηκε έντεχνα και προς την κοινωνία, έτσι περνούσαμε μια χαρά, μέχρι που στο παραμύθι εμφανίστηκε ο κακός λύκος, οι πιστωτές μας, να μας πιάνουν από τον λαιμό και να ζητούν πίσω τα λεφτά τους.
Δίκαιο ή άδικο το αίτημά τους δεν το ξέρω, ... τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε πληρώσει σε τόκους 300 δις και μας λένε ότι χρωστάμε άλλα τόσα.
Ήξεραν  λοιπόν την οικονομικής μας κατάσταση  κι όμως συνέχιζαν να μας δανείζουν για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους.
Οι πολιτικοί μας ηγέτες, αυτοί που σήμερα μας λένε ότι « μαζί τα φάγαμε» , θέλουν για να ξεχρεώσουμε  να πληρώσουμε  ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ,  αυτοί αυξάνουν τους δικούς τους μισθούς και τις δικές τους δύο και τρεις συντάξεις, και χωρίς ίχνος τσίπας να κατηγορεί ό ένας τον άλλον για τις τεράστιες περιουσίες που απέκτησαν από τις μίζες και τις κάτω από το τραπέζι δουλειές τους.
Και εμείς τα πρόβατα, (σίγουρα έτσι μας θεωρούν και μας αντιμετωπίζουν) αδύναμοι, να ψάχνουμε να βρούμε ποιος  από όλους αυτούς ήξερε για το χάλι της οικονομίας μας, ποιος είπε ότι είμαστε διεφθαρμένο κράτος, ποιος είναι λιγότερο λαμόγιο από τον άλλο, ποιος είναι τάχα ο σωτήρας για να τον (ξανά) ψηφίσουμε!
Πραγματικά δεν ήξερα ότι εκλογή του δημάρχου Κολοκοτρωνιτσίου θα έκρινε το μέλλον της Ελλάδας ( αυτός από ποιον τελικά έχει πάρει το χρίσμα ;;;). 
και  διερωτώμαι..... 
… έχουν άδικο να μας θεωρούν …ζώα ?


0 σχολια: