ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

26/11/2010

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ  ΣΤΗΝ  ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ

Βρυξέλλες 24 Φεβρουαρίου 2010. Λεκτική επίθεση του Άγγλου Ευρωβουλευτή Ναίτζελ Φάρατς στον Πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπουί για το φασισμό και την κατάσταση στην Ελλάδα, 
 
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 Ευρωπαικό Κυνοβούλιο συνέχεια 
Νέο λεκτικό επεισόδιο, Άλλος Βρετανός Ευρωβουλευτής του Κόμματος για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου ο Γκόντφρι Μπλουµ, αποβλήθηκε χθες από τη συνεδρίαση
της ολομέλειας του Σώματος, αφού χρησιμοποίησε ένα σύνθημα των ναζί και στη συνέχεια αποκάλεσε τον γερμανό ευρωβουλευτή και πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, Μάρτιν Σουλτς,  « αντιδημοκρατικό φασίστα »
Το επεισόδιο συνέβη στη διάρκεια συζήτησης για την Ιρλανδική κρίση. 
Ο Σουλτς επέκρινε τη Βρετανία και, ενώ συνέχιζε να μιλάει, ο Μπλουµ φώναξε στα γερμανικά « Ένας λαός, µια αυτοκρατορία, ένας ηγέτης », ένα σύνθημα των ναζί επί Αδόλφου Χίτλερ. 
Επακολούθησε σάλος. Ζητήθηκε αμέσως από τον Μπλουµ να ζητήσει συγγνώμη και τότε ήταν που αυτός αποκάλεσε τον Σουλτς « αντιδημοκρατικό φασίστα»
Κ ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ε.Ε, στο Γερμανικό κοινοβούλιο η κ. Μέρκελ επιτέθηκε κατά του κ. Σαμαρά ενώ παράλληλα τάχτηκε υπέρ Παπανδρέου.
Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την αποφασιστικότητά της στο να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, απέδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο γερμανικό Κοινοβούλιο, όπου και συζητήθηκαν θέματα προϋπολογισμού. 
Στην ομιλία της, χρησιμοποιώντας «αριστερή φρασεολογία», κάλεσε τους Ευρωπαίους να επιβάλουν όρια στις αγορές και το ιδιωτικό κεφάλαιο να συμμετάσχει και αυτό στα ρίσκα της οικονομικής κρίσης.
Συγκεκριμένα, η Γερμανίδα καγκελάριος -αναφερόμενη στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στη Γερμανία, καθώς ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει μεγάλες περικοπές στον δημόσιο τομέα, ακόμη και απολύσεις- έφερε ως παράδειγμα τη χώρα μας και είπε: «Όπως έδειξαν οι πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, όταν προβάλλεις με δυναμικότητα τα αναγκαία μέτρα, τότε οι πολίτες το αναγνωρίζουν και μπορεί να κερδίσεις εκλογές».
Η καγκελάριος επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «δυστυχώς, το αδελφό κόμμα μας στην Ελλάδα δεν είχε καμιά επιτυχία στον τομέα αυτό». 
Και η αλήθεια ……σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωπαϊκού fund για τη διάσωση των οικονομιών, Klaus Regling, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild διευκρίνισε: «Είναι λάθος να λέμε ότι η Γερμανία είναι ο ‘ταμίας’ της ευρωπαϊκής κρίσης». Πρόκειται για εγγυήσεις, όχι για πραγματικές ροές χρήματος.
Κανείς δεν στερεί κάτι από το Γερμανό φορολογούμενο. Το αντίθετο, Η Γερμανία κατά πάσα πιθανότητα θα βγει κερδισμένη από τη συμβολή της στη διάσωση. Μόνο από την Ελλάδα θα βγάλει έως και 600 εκατ. ευρώ το χρόνο, γιατί οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν τόκους για τα δάνεια της βοήθειας».
Παράλληλα, ο Regling τόνισε ότι είναι μηδενικός ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης, αν και παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην περιοχή είναι σοβαρή. 
Είναι αδιανόητο να αποτύχει το ευρώ», και πρόσθεσε:
«Καμία χώρα δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ με δική της απόφαση: Για τις πιο αδύναμες χώρες, αυτό θα ήταν οικονομική αυτοκτονία, όπως και για τις πιο ισχυρές χώρες, και πολιτικά, η Ευρώπη θα είχε μόνο τη μισή αξία χωρίς το ευρώ», «Υπάρχει μηδενικός κίνδυνος»



0 σχολια: