ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

02/03/2012

Το Μετρό έρχεται Πειραιά Έξι σταθμοί σε μήκος 7,6 χιλιομέτρων.(Video)

Αρχίζουν άμεσα τα έργα για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό από το Χαϊδάρι μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.


Το έργο, προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε 5,5 χρόνια και θα παραδοθεί το 2017. Η γραμμή θα διέρχεται από τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας και θα καταλήγει στον Πειραιά, ενώ αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 115.000 κατοίκους και συνολικά 132.000 επιβάτες.

Οι έξι σταθμοί που θα δημιουργηθούν είναι στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα, το λιμάνι του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο. Στην κατασκευή του έργου θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι.

Μέσα στο 2012, εξάλλου, θα προχωρήσει η επέκταση του Τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο του Πειραιά, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται οι μελέτες για την υπογειοποίηση της Γραμμής 1 του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο, με την προσθήκη ενός νέου σταθμού στην περιοχή του Κεράνη.
Επίσης σχεδιάζονται επεκτάσεις του Τραμ προς το Κερατσίνι.
( Διάρκεια 2:07 )
Το Μετρό έρχεται Πειραιά


0 σχολια: