ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

09/03/2012

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ. Με απεργία απειλεί η ΠΝΟ.


Ο Οίκος Ναύτου από 1ης Απριλίου θα πρέπει να ενταχθεί στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ως ανεξάρτητος φορέας, με την υπάρχουσα δομή και λειτουργία του, δηλώνουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα την κατάληψη του κτιρίου του ιατροφαρμακευτικού φορέα, στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι στον Οίκο Ναύτου, που αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου αύριο, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αναφέρουν ότι η τροπολογία που προωθείται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, με την οποία ρυθμίζονται θέματα του προσωπικού, θα πρέπει να συμπληρωθεί με σαφήνεια, ότι ο Οίκος Ναύτου μεταφέρεται αυτόνομος με την υπάρχουσα μορφή και λειτουργία του στον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική τροπολογία αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό, στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για την άρση του καμποτάζ.
Τη μεταφορά του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και προσωπικού, έχουν ζητήσει με επιστολή τους προς τον υπουργό τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα οι κύριοι Δημήτρης Καρύδης, Γρηγόρης Νιώτης, Δημήτρης Λιντζέρης και Ιωάννης Διαμαντίδης ( και οι τέσσερεις ψήφισαν ΝΑΙ σε ΟΛΑ).
Μάλιστα, ο κ.Καρύδης με σημερινή του νέα ανακοίνωση, τονίζει ότι παρά τις αιτιάσεις των τεσσάρων βουλευτών προς τον υπουργό, δεν εισακούσθηκαν (!!), ενώ κατηγορεί τη ΝΔ (??) ότι συμφώνησε πλήρως στις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου και ότι ο αρμόδιος εισηγητής της δεν είπε κουβέντα για την ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ( !!!!!  Μας δουλεύουν ;).
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι ο Οίκος Ναύτου δεν είναι ένα απλό Tαμείο Υγείας (να και το κερασάκι), καθώς έχει στην κατοχή του μεγάλη ακίνητη περιουσία (για το πάπλωμα γίνεται ο καυγάς; ), παιδικές κατασκηνώσεις, δίνει επιδόματα ανεργίας και προνοιακά στους ναυτικούς, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με ανακοίνωση της, προειδοποιεί ότι η διατήρηση της αυτοτέλειας του Οίκου Ναύτου και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του αποτελούν αδιαπραγμάτευτες και αταλάντευτες θέσεις των ναυτεργατών, και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής.
Ηδη οι κάτοικοι των νησιών έχουν αρχίσει να εκφράσουν ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας νέας και παρατεταμένης απεργίας των ναυτεργατών που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τροφοδοσία και το εμπόριο.


0 σχολια: