ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

15/03/2012

Ευάγγελος Βενιζέλος - Ναι, έγιναν λάθη. (Podcast)

"Ξαναγράφουμε την ιστορία της Ελλάδας και ζωγραφίζουμε την διεθνή της φυσιογνωμία". Αυτός ήταν ο απολογισμός που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία της χώρας μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου.
"Ναι, έγιναν λάθη, έγιναν επαναλήψεις, έγιναν λάθος χειρισμοί.
Από ένα σημείο και μετά ακολουθήθηκε στρατηγική η οποία επέφερε καρπούς".
Προειδοποίησε όμως πως ενώ έχουν αλλάξει πολλά πράγματα (από τα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο μέχρι και οι αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τους ξένους οίκους) υπάρχει όμως ακόμα αρκετός δρόμος. "Δεν έληξε η κρίση" είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να απαντήσει αναλυτικά για τις συζητήσεις που έγιναν στο Eurogroup και αν υπάρχει περίπτωση η χώρα μας να αντιμετωπίσει ξανά το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.
«Ήταν 9 μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων. 
Έχω πει όλη την αλήθεια μέχρι τώρα για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας».
Στην συνέντευξη που παραχώρησε, δημοσιογράφοι από περιφερειακά ΜΜΕ, έθεσαν τις δικές τους ερωτήσεις στον υποψήφιο πρόεδρο σχετικά με το πώς θα χειριστεί τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. "Εδώ καταφέραμε και κρατήσαμε όρθια μία χώρα με τα οικονομικά της προβλήματα, δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε το ΠΑΣΟΚ με τα πολιτικά αλλά και τα οικονομικά του προβλήματα;".
Σε ερώτηση για το πως θα χειριστεί το θέμα με τους διαγραφέντες βουλευτές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε: "Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ανοιχτό. Ας ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της διαδοχής και ύστερα θα αξιολογήσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά", αφήνοντας με αυτή τη δήλωση ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο κόμμα κάποιοι από τους βουλευτές που διαγράφηκαν.
Όσο για το μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου στο κόμμα, είπε:
"Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι πάντα μαζί μας, θα είναι στοιχείο πολύτιμο, θα αξιοποιηθεί στο έπακρο".

H Συνέντευξη Τύπου Ευ. Βενιζέλου στις 15/3/2012 
Διάρκεια: 01ω:22λ:14δ ...( θέλει υπομονή και κουράγιο).


3 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Τα ναί του Μπένι.

Ναι, κάναμε και θα κάνουμε σκληρή αυτοκριτική.

Βεβαίως, από την άλλη μεριά διατηρούμε το δικαίωμα να ασκούμε αυστηρή κριτική για τους άλλους, γιατί υπάρχουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που δεν ειναι, στον εναν ή στον άλλο βαθμό, αμμέτοχες στη δημιουργία της σημερινης κρίσης.

Ναι, έχουμε πικράνει κόσμο. Ειναι μια πραγματικότητα πως έχει απομακρυνθεί κόσμος από το ΠΑΣΟΚ.

Ναι, η κριτική αυτή που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ, είναι σε πάρα πολλά σημεία δίκαιη.

Ναι, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της εξουσίας, του πολιτικού συστήματος, δικές μας προσωπικές, γιατί όλοι μετείχαμε, όσο μετείχε ο καθένας στην άσκηση της εξουσίας.

Ναι, έχουμε ο καθένας από μας που είμαστε μέσα στο πολιτικό σύστημα και όλοι μαζί ένα μεγάλο βουνό ευθύνης. Όμως, και ο πολίτης οφείλει να συμβάλει στην αυτογνωσία, αναγνωρίζοντας και στον εαυτό του έναν μικρό, απειροελάχιστο, κόκκο άμμου ευθύνης;

Ναι, έχουμε πικράνει το λαό, για να σώσουμε το έθνος.

!!! Τί άλλο θα ακούσουμε τώρα .... μετά το μαζί τα φάγαμε τώρα και όλοι έχουμε ευθύνη.

Anonymous said... Best Blogger Tips

.. είδες Βαγγέλη ? αυτά ακούει κανένας όταν ξεχνάει την Δημοκρατία από τις 4/10/2009 και μετά και την θυμήθηκε σήμερα ... τι ποιο ωραίο μας είπες σήμερα «Θα απαντήσουν οι πολίτες πώς θέλουν να κυβερνηθεί ο τόπος» .. μας λες ... μόνο καθυστέρησες λίγο .. έπρεπε να το πείς στις 8/10/2009 όταν .. φευ .. διαπιστώσατε οτι η οικονομία έχει τα χάλια της .. λες και δεν το ξέρατε ... και μέχρι σήμερα παίζεται το θέατρο του κομματικού παραλόγου στις πλάτες του απλών Ελλήνων .. τελευταία εφεύρημα σας το κατέβασμα του ιδιωτικού τομέα ώστε και πάλι το κράτος των μονίμων κομματικών υπαλλήλων να υπερτερεί .. έως πότε ? μονιμότητα και βουλευτική ασυλία ... ? είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε κάτι σε αυτο τον τόπο που γεννηθήκαμε ?

Anonymous said... Best Blogger Tips

O πατέρας μου παίρνει σύνταξη 720-750 ευρώ από 1170.

Ο μοναδικός μισθός σε σπίτι τριών ατόμων.

Πάω και του βάζω βενζίνη σε ένα σταρλετάκι που έχει , γιατί αλλιώς δεν το κινεί.

Τού έκοψε τη σύνταξη αυξάνει τη βενζίνη συνέχεια (1,80 τώρα!!) αυξάνει το πετρέλαιο , έχει καταδικάσει νοικοκυραίους που δεν είχαν καμμιά σχέση με δημόσιο και κράτος σε αργό θάνατο.

Και συνεχίζει και μιλάει ο Βενιζέλος !!!

Μόνο στην Ελλάδα και στην Ουγκάντα ξεφεύγουν κάτι τέτοιοι.