ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

10/03/2012

Όχι άλλη Φουκουσίμα στον πλανήτη , Ενας χρόνος μετά. (Video)

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις 11 Μαρτίου του 2011, όταν σεισμός 9 ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία, ακολουθούμενος από ένα τρομερό τσουνάμι που άφησε πίσω του ανυπολόγιστες καταστροφές και οδήγησε σε μία πυρηνική καταστροφή.
11 Μαρτίου 2011, Ο πλανήτης πάγωσε στο άκουσμα της είδησης.
Σεισμός 8,9 βαθμών χτύπησε τις .....
βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, μιας χώρας "συνηθισμένης" στους σεισμούς.
Η τραγωδία ήρθε μετά, όταν τσουνάμι 15 μέτρων  χτύπησε τις ακτές.
Πάνω απο 19.000 νεκροί, πάνω απο 3.000 αγνοούμενοι, περισσότεροι απο 340.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, 234.000 κτίρια καταστράφηκαν, 23 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών παραμένουν ακόμα σε τρεις επαρχίες. 
Ο πυρηνικός εφιάλτης ουσιαστικά δεν έχει τελειώσει.
Τους προηγούμενες δώδεκα μήνες, οι προσπάθειες που έκαναν οι Ιάπωνες για να «αναγεννήσουν» τη χώρα τους, μέσα από συντρίμμια και ναυάγια, ήταν πραγματικά αξιέπαινες, έτσι φαίνεται πως το αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις είναι άκρως ενθαρρυντικό.
Όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι προσπάθειες «καθαρισμού» της χώρας εμφανιζόταν σε φωτογραφίες στον Παγκόσμιο Ιστό, κάνοντας την ελπίδα ζωντανή ότι η όμορφη χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει σύντομα αυτή την πολύ «άσχημη σελίδα».
Καθώς, λοιπόν, η πρώτη επέτειος από τη μεγάλη καταστροφή έφτασε, κάποιοι φωτογράφησαν και έβαλαν πλάι-πλάι εικόνες που δείχνουν διάφορες περιοχές αμέσως μετά το τσουνάμι, αλλά και σήμερα.
Όπως θα διαπιστώσετε, πρόκειται για μία σύγκριση που γεμίζει αισιοδοξία, καθώς η Ιαπωνία ξαναβρίσκει σιγά-σιγά τους ρυθμούς της, καθώς οι μνήμες δε σβήνουν εύκολα.
Και λίγο πριν ανθίσουν οι περίφημες κερασιές της, φαίνεται πως αντιμετωπίζει το μέλλον με περισσότερα χαμόγελα.
Δείτε σε φωτογραφίες (σε Full Screen) τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο στη χώρα που ακόμα μετρά τις πληγές της.

Στο πάνω μέρος κάθε φωτογραφίας φαίνεται η καταστροφή, όπως την κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός μετά το σεισμό και το τσουνάμι και ...
Στο κάτω μέρος φαίνεται η ίδια ακριβώς τοποθεσία όπως φωτογραφήθηκε πριν απο λίγες ημέρες.
(Διάρκεια  1: 51)

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: REUTERS


0 σχολια: