ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

13/03/2012

Kony 2012- Το βίντεο που σαρώνει στο διαδίκτυο!

Τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου και των social-media με τίτλο Kony 2012.
Πρόκειται για μια αξιέπαινη παγκόσμια πρωτοβουλία χρηστών του διαδικτύου προκειμένου να κάνουν ''διάσημο'' και να προχωρήσουν στη σύλληψη του Nο. 1 καταζητούμενου του Δικαστηρίου της Χάγης, Τζόζεφ Κόνι.

Το βίντεο-ντοκιμαντέρ που προωθεί η οργάνωση Invisible Children, με στόχο να γίνει παγκοσμίως γνωστό το όνομα του μακελάρη της Ουγκάντα, ώστε να ασκηθεί πίεση στην αμερικανική κυβέρνηση και να διατηρήσει την στρατιωτική αποστολή στη αφρικανική ήπειρο που έχει στόχο τη σύλληψή του.
Ο Τζόζεφ Κόνι και ο Αντιστασιακός Στρατός του Κυρίου (LRA), εδώ και 24 χρόνια απαγάγουν παιδιά, δολοφονούν, βιάζουν γυναίκες και πυρπολούν ολόκληρα στη Βόρεια Ουγκάντα.
Από το 2006 δρουν στη Δημοκρατία του Κονγκό, στην Κεντροαφρικανική ∆ηµοκρατία και στο Νότιο Σουδάν.
Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις έχει απαγάγει περισσότερα από 45.000 παιδιά και έχει εξολοθρεύσει δεκάδες χιλιάδες αμάχους.
Παράλληλα έχει εξαναγκάσει δύο εκατομμύρια άτομα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους πάντα στο όνομα της ''θεοκρατίας''.
Ο Αμερικανός Τζέισον Ράσελ έχει βάλει στόχο να κάνει παγκοσμίως γνωστό το όνομα του Κόνι και της πράξεις του, ώστε οι ΗΠΑ να προχωρήσουν επιτέλους σε μια πραγματικά δίκαιη επιχείρηση...
To βίντεο έχει πάνω από 9 εκ. επισκέψεις μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ τα hashtags StopKony, Kony2012, Invisible Children και Uganda είναι ανάμεσα στα δημοφιλέστερα στο Twitter.
Δείτε το βίντεο  που σαρώνει στο διαδίκτυο!  και
(Διάρκεια 29:59)



0 σχολια: