ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

26/03/2012

O James Cameron «καταδύθηκε στον πυθμένα της τάφρου Μαριανών».(Video)

James Cameron Είναι ο πρώτος άνθρωπος που τόλμησε να καταδυθεί μόνος του στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών.
Deepsea Challenger
Στο πλαίσιο της επιστημονικής αποστολής Deepsea Challenge, στις 26 Μαρτίου 2012,.........
ο σκηνοθέτης και εξερευνητής James Cameron καταδύθηκε στο “Challenger Deep” στον πυθμένα της τάφρου των Μαριανών, στον Ειρηνικό Ωκεανό σε βάθος 10.890 μέτρα με το ειδικά σχεδιασμένο βαθυσκάφος DEEPSEA CHALLENGER.
Η επιστημονική αποστολή DEEPSEA CHALLENGE έγινε σε συνεργασία με το National Geographic Society  και τη Rolex με σκοπό την εξερεύνηση και τη μελέτη του βάθους των ωκεανών.
O James Cameron «βούτηξε» στα βαθιά μαζί με τη Rolex O Cameron είναι ο πρώτος άνθρωπος που τόλμησε να καταδυθεί μόνος του στην Τάφρο των Μαριανών και είναι η πρώτη κατάδυση που γίνεται μετά την ιστορική κατάδυση του Trieste, το 1960.
Ο μοναδικός συνταξιδιώτης του Cameron στην μοναδική αυτή αποστολή, ήταν ένα ρολόι rollex deepsea challenger, ειδικά κατασκευασμένο για να συμμετέχει στο τολμηρό αυτό εγχείρημα, προσαρτημένο στο εξωτερικό μέρος του βαθυσκάφους.

Ο Cameron κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο βυθό, περίπου 3 ώρες, συνέλεξε δείγματα για επιστημονικές μελέτες και φωτογραφικό υλικό.

Το βαθυσκάφος αναδύθηκε με απόλυτη επιτυχία την Δευτέρα 26 Μαρτίου, νοτιοδυτικά της νήσου Guam στον Ειρηνικό Ωκεανό γνωστής ως "Τάφρος των Μαριανών".
Η φυσική κατάσταση του Cameron ήταν εξαιρετική.
Το ίδιο εξαιρετική ήταν και του rollex deepsea challenge, που αναδύθηκε ανέπαφο και σε άψογη λειτουργία, αν και είχε υποστεί  την τεράστια πίεση των 8 τόνων που ασκείται σε αυτό το αβυσσώδες βάθος.

Διάρκ. 02:05


0 σχολια: