ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

25/03/2012

Μικροπεισόδια σημειώθηκαν πριν από την έναρξη της παρέλασης σε Λάρισα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ προσαγωγές, για προληπτικούς λόγους, έγιναν στις Σέρρες και τη Βέροια.

Την ματαίωση της παρέλασης για την 25η Μαρτίου προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Στη Θεσσαλονίκη, ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στον χώρο της παρέλασης, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου, ενώ έκαναν λόγο για κλίμα αστυνομοκρατίας......


Ένταση υπήρξε και κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στον Πειραιά
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης.
Στην Κόρινθο, μια μικρή ομάδα πολιτών φώναζε αντιμνημονιακά και υβριστικά συνθήματα.
Στην Τρίπολη και το Ναύπλιο οι παρελάσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια. Ακούστηκαν μόνο αντιμνημονιακά συνθήματα συγκεντρωμένων πολιτών που είχαν αναρτήσει και πανό.
Στις Σέρρες έγιναν οκτώ προσαγωγές νωρίς το πρωί, ενώ την παρέλασης περιφρουρούσαν από 200 αστυνομικοί.
Πολλοί μαθητές και Πολιτιστικοί Σύλλογοι δεν έστρεψαν το κεφάλι προς τους επισήμους, ενώ την ίδια ώρα στον δήμο Σιδηροκάστρου δεν στήθηκε εξέδρα των επισήμων.
Σε σιωπηλή διαμαρτυρία προχώρησαν οι εκπαιδευτικοί Ημαθίας στη γιορτή της 25ης Μαρτίου στην Βέροια.
Με Απουσία κυβερνητικού εκπροσώπου και κάτω από ισχυρή αστυνομική παρουσία, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στην Κέρκυρα.Υπό τον φόβο των επεισοδίων δεν στήθηκε η εξέδρα των επισήμων παρά μόνο η ελληνική σημαία.
Στη Ζάκυνθο, οι επετειακές εκδηλώσεις έγιναν χωρίς την παρουσία κυβερνητικού εκπροσώπου.
Στον χώρο της παρέλασης δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων.
Πέντε προσαγωγές για προληπτικούς λόγους έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο κόσμος αποδοκίμασε τους πολιτικούς κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Με 45 λεπτά καθυστέρηση, λόγω καθιστικής διαμαρτυρίας δεκάδων πολιτών, ξεκίνησε η παρέλαση στο Ρέθυμνο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στα Χανιά.
Δείτε τα σχετικά βίντεο...
Με ένα καταιγισμό αποδοκιμασιών δέχτηκε λίγο πριν την έναρξη της σημερινής -καθιερωμένης - παρέλασης της 25ηςΜαρτίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος.
Ο κ. Κουκουλόπουλος έδειχνε – αρχικώς - σχεδόν ατάραχος χαμογελώντας σε αυτούς που τον αποδοκίμαζαν, όμως στη συνέχεια και όταν κάποιος χρησιμοποίησε ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό του, γύρισε προς το μέρος του λέγοντάς «εμείς θα τα πούμε», ενώ στη συνέχεια τον αποκάλεσε (στο 0.20) «μ…α».

Άλλο Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ δείχνει την βαναυσότητα που η αστυνομία αντιμετώπισε μέχρι και γονείς μαθητών που ήρθαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν. Άντρες των ΜΑΤ «σπρώχνουν» γυναίκες, θεωρώντας τες πιθανόν απειλή για την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης. Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. 

Με τσιρότα στο στόμα παρέλασαν στην Χαλκίδα...
Iδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση των μαθητών στην παρέλαση της Χαλκίδας, όπου τα παιδιά παρέλασαν με τσιρότα στο στόμα...
ενώ πολλά από αυτά, δεν γύρισαν να κοιτάξουν τους ελάχιστους επίσημους!
Οι βουλευτές του νομού έλμψαν δια της... απουσίας τους, εκτός απο τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο ο οποίος δεν κάθισε στους επίσημους, αλλά λίγα μέτρα μακριά. Δείτε το σχετικό βίντεο
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=j4-FU_towxQ

Συγκλονιστικές σκηνές καταγράφηκαν στην Πλατεία της Πάτρας!
Άνθρωποι κάθε ηλικίας διαμαρτύρονται τη στιγμή που οι αστυνόμοι ξεκινούν να ρίχνουν χημικά…
Δύο σκηνές προκαλούν αλγεινή εντύπωση!
Αρχικά ένας μεσήλικας φορώντας κοστούμι εκτοξεύει ένα μπουκάλι προς την πλευρά των αστυνομικών. Δηλαδή «κύριοι» πολιτικοί – λαμόγια και αυτός ο άνθρωπος είναι αριστερός ή αντιεξουσιαστής; Λίγα μέτρα πιο κάτω ένας άλλος άνθρωπος βρίσκεται σε λιπόθυμη κατάσταση…
Μπράβο «κύριοι»! Να χαίρεστε το σχέδιό σας…


0 σχολια: