ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

14/08/2012

Το e-book του Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ, Πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγαμε» !!

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2010 μιλώντας ο Θ. Πάγκαλος, στη Βουλή και στην προσπάθειά του να απαντήσει στη γενική κατακραυγή κατά του πολιτικού κόσμου, υποστήριξε πως «τα φάγαμε όλοι μαζί, μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής».



Τη φράση του «μαζί τα φάγαμε», που προκάλεσε έκτοτε πολλές αντιδράσεις, επιχειρεί δύο χρόνια μετά να τεκμηριώσει ο ίδιος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με την έκδοση του e-book που κυκλοφόρησε χθες μέσω του διαδικτύου και όπως σημειώνει «ορίζει την έννοια της συνευθύνης και της συνενοχής των πολιτών στο πάρτι που έγινε. Περιγράφει το πόσα, πότε, πώς και ποιοι «τα φάγανε» και πώς κατανέμεται η ευθύνη από πάνω προς τα κάτω, στους πολιτικούς και τους πολίτες».

Στις 175 ηλεκτρονικές σελίδες του βιβλίου ο κ Πάγκαλος έχει σταχυολογήσει έναν μεγάλο αριθμό περιπτώσεων διαφθοράς στο Δημόσιο (πολεοδομίες, εφορίες ΔΕΗ, τελωνεία, ΟΤΑ κλπ.) τις οποίες και παραθέτει.
Υπερασπίζεται τη διαβόητη φράση του, παραθέτει στοιχεία (δικά του αλλά και πολιτών που του έστειλαν υποθέσεις που επιβεβαιώνουν για τα λεγόμενά του) και διαγράμματα για την πορεία του δημόσιου χρέους για να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Ναι, τα φάγαμε όλοι μαζί».

Η φράση «τα φάγαμε όλοι μαζί», υποστηρίζει «σημαίνει ότι οι πολίτες είτε με πράξεις, είτε με την εκπορευόμενη από την ενοχή απραξία τους, είτε απλά εκλέγοντας ακατάλληλα πολιτικά πρόσωπα για να διαχειριστούν τα κοινά, συμμετέχουν με συλλογικό τρόπο στη δημοκρατία και έχουν την ευθύνη των επιλογών τους... Φυσικά δεν έχουν όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης, η ευθύνη ξεκινάει από πάνω προς τα κάτω».

Στο βιβλίο ο κ. Πάγκαλος επισημαίνει και τις ευθύνες της Αριστεράς για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε εκπρόσωπος της Αριστεράς αντέδρασε σε προσλήψεις, σε αυξήσεις μισθών, σε θέσπιση επιδομάτων, σε αυξήσεις συντάξεων, σε κοινωνικοποιήσεις επιχειρήσεων, σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή σε διαδηλώσεις... Αντίθετα, σε συζητήσεις και προτάσεις τους ήθελαν και άλλες, πιο πολλές ακόμα παροχές...».(!!)

Ταυτόχρονα, παραθέτει πίνακες για να τεκμηριώσει την άποψή του ισχυριζόμενος ότι τα 20 δισ., από το χρέος των 350 δισ. ευρώ, πήγαν σε δωροδοκίες και διαφθορά, προμήθειες κλπ. για να διερωτηθεί «πού πήγε το υπόλοιπο 94% του δημόσιου χρέους;» και να απαντήσει πώς πήγαν «σε σκανδαλώδεις μισθούς, σε υπερωρίες χωρίς αντίκρισμα, σε εικονικές θέσεις εργασίας προϊσταμένων και διευθυντών, σε πληρωμές τεραστίων εφάπαξ και συντάξεων, σε προνοιακά επιδόματα-μαϊμού».

Διαφθορά
Ο κ. Πάγκαλος έχει σταχυολογήσει έναν μεγάλο αριθμό περιπτώσεων διαφθοράς στο Δημόσιο (πολεοδομίες, εφορίες ΔΕΗ, τελωνεία, ΟΤΑ κ.λπ.) τις οποίες και παραθέτει, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η αναποτελεσματικότητα των πειθαρχικών μηχανισμών ευθύνεται για την κατασπατάληση πόρων και την ατιμωρησία.
Καταγράφει μάλιστα περιπτώσεις γιατρών, υπαλλήλων σε πολεοδομίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε πανεπιστήμια, εκπαιδευτικών, προϊσταμένων υπηρεσιών οι οποίοι εμπλέκονται σε περιπτώσεις διαφθοράς αλλά δεν διώκονται.

Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά των πολιτικών ισχυρίζεται πως «η πραγματική διαφθορά των πολιτικών ούτε υπήρξε ούτε θα είναι στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον καθοριστικό φαινόμενο για τη σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση της χώρας»
γιατί όπως λέει....

« Ακόμη και αν οι Ελληνες πολιτικοί ήταν πολύ πιο διεφθαρμένοι, απ' ό,τι υποτίθεται ότι είναι, δεν θα μπορούσαν ποτέ να εξαφανίσουν τα κολοσσιαία ποσά για τα οποία μιλάμε».


0 σχολια: