ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

31/08/2012

Μείωση μισθών των αιρετών από 1η Σεπτεμβρίου.

Το διαισθανόμουν πως κάτι θα γίνει,  ...... και να που ήρθαν  όπως το περίμενα.
Μετά την περικοπή στους πόρους της Αυτοδιοίκησης, ψαλίδι και στις αντιμισθίες των αιρετών.
Σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα μειώνονται κατά 10% από 1/9/2012, και σε καμία περίπτωση οι μεικτές αποδοχές δημάρχων, περιφερειαρχών ή γενικών γραμματέων δεν θα υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ (μαζί με τα επιδόματα κτλ.).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (ΑΔΑ: Β4ΓΩΗ-ΧΘΩ) , από την 1η Σεπτεμβρίου ο μισθός των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων διαμορφώνεται από  5.850 ευρώ που είναι σήμερα στις  5.000 ευρώ μηνιαίως (και ανάλογα ακολουθούν οι αντιμισθίες των αιρετών), αναλυτικότερα  Βασικός μισθός: 3.700 ευρώ. πλέον Επίδομα θέσης ευθύνης: 1.000 ευρώ. και Έξοδα παράστασης: 300 ευρώ σύνολο 5.000 ευρώ μηνιαίως.

Αντιμισθία δημάρχων
Η αντιμισθία των συγκεκριμένων αιρετών διαμορφώνεται ανάλογα με τον πληθυσμό του δήμου. Έτσι:


1. Σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων είναι ισόποση με το σύνολο των πάσης φύσεως αποδοχών του γενικού γραμματέα υπουργείου μείον 10%, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του δημάρχου  να φτάνει πλέον τα 4.500 ευρώ.


2. Σε δήμους με πληθυσμό από 20.000-100.000 κατοίκους είναι ισόποση με το 72% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του δημάρχου να φτάνει πλέον τα 3.600 ευρώ.


3. Σε δήμους με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων είναι ισόποση με το 60% των αποδοχών γενικού γραμματέα υπουργείου, με αποτέλεσμα το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών του δημάρχου να φτάνει πλέον τα 2.700 ευρώ.


Έτσι διαμορφώνεται από αύριο η αντιμισθία των αυτοδιοικητικών μας ταγών.
Λίγα ή πολλά δεν θα το εξετάσω γιατί εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπει κανείς, ενδεχόμενα κάποιοι να ισχυριστούν ότι αδικούνται ή ότι θυσιάζονται για ψίχουλα, αν πιστεύουν κάτι τέτοιο  θα τους θυμίσω ότι κανείς δεν του πίεσε προς τούτο, μπορούν κάλλιστα να παραιτηθούν.

Ιδού λοιπόν η ευκαιρία να μάθουμε επιτέλους και επίσημα ποιο είναι το ύψος των μεικτών μηνιαίων αποδοχών τους και ειδικότερα κατά πόσο δικαιολογείται κάθε παλαιό ή νέο περιουσιακό τους στοιχείο.

Θυμίζω ότι στις 30 Ιουνίου κάθε χρόνο λήγει η προθεσμία υποβολής  της ετήσιας δήλωσης περιουσιακής κατάστασης των αιρετών δημοτικών αρχόντων.

Με λίγα λόγια, οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη των δημαρχιακών επιτροπών, καθώς και οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων δημοτικών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των αμιγών ή μεικτών δημοτικών επιχειρήσεων των Ο.Τ.Α. και των συνδέσμων δήμων και κοινοτήτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την ετήσια δήλωση για την περιουσιακή τους  κατάστασης  και  ταυτόχρονα να την αναρτούν υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου.

Όσο κι αν προσπαθήσαμε, από το επίσημο site του δήμου Σαλαμίνας http://www.salamina.gr/ ,  δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κάτι σχετικό, χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχουν δημοσιευτεί οι δηλώσεις  «Περιουσιακής Κατάστασης για το 2012, όπως και κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε για τις παλαιότερες δηλώσεις  «Περιουσιακής Κατάστασης του Πόθεν Έσχες», για παράδειγμα δηλώσεις του 2010 και εντεύθεν.

Μήπως  έχουν  αναρτηθεί  ???


Σας  το είπα «Είμαι αλλεργικός … σ’ τέτοιες συμπεριφορές, τι να κάνουμε !!!»


0 σχολια: