ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

13/08/2012

Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Στην Ελλάδα !!

Δεν ήξερα..Ρώτησα κι έμαθα.

Το Ιστορικό
Το Πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο 2007, και ήταν το « Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας » αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων και του Ομίλου Carrefour Μαρινόπουλος.


Η λειτουργία του βασίστηκε στα πρότυπα των αντίστοιχων Κοινωνικών Παντοπωλείων που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Carrefour στη Γαλλία και στο Βέλγιο και μέρος του προγράμματος χρηματοδοτείται από το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour. 

Πρόκειται για το πρώτο Κοινωνικό Παντοπωλείο στην Ελλάδα και, ήδη, ο Όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος έχει δημιουργήσει αντίστοιχα παντοπωλεία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με Δήμους των περιοχών αυτών.

Παρέχει δωρεάν είδη παντοπωλείου, απορρυπαντικά, κατεψυγμένα προϊόντα, ρούχα, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ. σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Οι οικογένειες που «υιοθετεί» το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αθήνας επιλέγονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων βάσει συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων και έχουν πρόσβαση στο κατάστημα με την επίδειξη ειδικής κάρτας.

Οι οικογένειες, μετά από χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών και ανάλογα με την πορεία τους, αντικατασταθίστανται από άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ήδη, η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη και σε άλλους δήμους της χώρας.
Στις ενέργειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να συνεισφέρουν και απλοί πολίτες.

Αυτό με λίγα λόγια είναι το ιστορικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Για μια σωστή, πληρέστερη και όσο τον δυνατόν αντικειμενική  ενημέρωσης, θεώρησα χρήσιμο να βρω περισσότερα στοιχεία όπως πχ. τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν, το χώρο που τους εγκατέστησαν οι άλλοι δήμοι, αν κοινοποιούνται τα ονόματα των χορηγών, τα είδη που παρέχουν, τους όρους συμμετοχής των δικαιούχων αλλά και την διαδικασία της επιλογής τους, την αμεσότητα της πληροφόρησης, το αν και πως ελέγχεται η διάθεσης των ειδών κλπ κλπ.

Έτσι λοιπόν .......  έψαξα, διάβασα  και  εντελώς ενδεικτικά και για την δική σας ενημέρωση,  μέσα από την λίστα των δήμων που δραστηριοποιούνται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο ( μέσα από τα δικά τους επίσημα sites ) επέλεξα τους παρακάτω Δήμους:   

Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων .....
Με ένα απλό Κλικ θα δείτε θα κρίνετε και θα συγκρίνετε !!!!








Η τελική κρίση και σύγκριση ..... είναι δική σας υπόθεση !!!


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Καλή μέρα .
Ήθελα να πώ στον ανώνυμο σχολιαστή " καλη νύχτα κ. Σοφρά" ότι ο δικός του δήμαρχος ΠΟΠΟΤΑΣ ή ΤΙΠΟΤΑΣ εκτός από την δική του προβολή, άκου τελετή έναρξης, και την κλεμένη αφίσα του δήμου Λειβαδιάς, έχει να παρουσιάσει τίποτα άλλο ? .
Άντε Γεια΄