ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

16/08/2012

Curiosity Rover, Εικόνα 360 μοιρών από τον πλανήτη Άρη.

Το Rover της NASA συνεχίζει την εξερεύνηση του στα εδάφη του κόκκινου πλανήτη, στέλνοντας στη Γη εντυπωσιακές εικόνες.

Δείτε τη διαδραστική εφαρμογή με φωτογραφίες που έστειλε από τον Άρη το Curiosity.  Υπεύθυνος για τη διαδραστική αυτή εφαρμογή είναι ο φωτογράφος Andrew Bodrov, ο οποίος στην ουσία ένωσε φωτογραφίες της NASA και δημιούργησε τη δική του εκδοχή για τον άγνωστο πλανήτη στα πρότυπα του Google Street View. 

Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να δει μέσα από τα "μάτια" του Curiosity και να κάνει μια μικρή περιήγηση 360 μοιρών στην επιφάνεια του Άρη. Ο χρήστης καλείται να χρησιμοποιήσει τα βελάκια του πληκτρολογίου ή το ποντίκι του υπολογιστή του για να αρχίσει το "ταξίδι" στο διάστημα αλλά και για να μεταβεί σε άλλα σημεία της Γης που έχει επιλέξει η NASA και έχει απεικονίσει σε πλατφόρμα 360 μοιρών. Περισσότερες φωτογραφίες από τον Άρη, μπορείτε να δείτε εδώ


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Για τον σκοπό της αποστολής του Curiosity στον Άρη, μίλησε σήμερα 16/8 στην εκπομπή «Ενημέρωση στην ΝΕΤ», ο αστροφυσικός Σταμάτης Κριμιζής επίτιμος διευθυντής προγραμμάτων Διαστήματος στο πανεπιστήμιο «John Hopkins» και ένας από τους πρωτεργάτες του «Curiosity».
Ο κ. Κριμιζής, τόνισε ότι αντικειμενικός σκοπός της αποστολής είναι η εξερεύνηση του υπεδάφους του Άρη για την πιθανή εμφάνιση και υγρού νερού σε βάθος πενήντα εκατοστών αλλά και η εξερεύνηση για προϋπάρχουσα ή και νυν βιολογική δραστηριότητα σε μικροβιακό επίπεδο.
Απώτερος στόχος, όπως είναι να υπάρξουν απαντήσεις, στην υπαρξιακή ερώτηση για το αν υπήρξε ζωή και κάπου αλλού, εκτός από τη Γη.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Πράγματι ΕΔΩ ----> http://recentvideopsiliammos.blogspot.gr/2012/08/curiosity_16.html έχουμε σηκώσει ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Σταμάτη Κριμιζή στην ΝΕΤ.
Αξίζει τον κόπο.