ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

28/08/2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ! Η ράμπα που επιτρέπει στα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν τη θάλασσα.Το Παν. Πατρών καινοτομεί υπέρ των ΑμΕΑ! (Vid)

Την ράμπα που επιτρέπει στα άτομα με κινητικά προβλήματα να απολαμβάνουν τη θάλασσα, σχεδίασε ο Βασίλειος Κωστόπουλος μαζί με την ερευνητική του ομάδα στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εικ. Από την παραλία της Νέας Μάκρης
Αποτελείται από μία ράμπα πρόσβασης μήκους περίπου 15 μέτρων, ένα κάθισμα κινούμενο με ηλιακή ενέργεια κι ένα αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.

Η εφεύρεση κατοχυρώθηκε  και δημοσιεύτηκε  στο Ειδικό Δελτίο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, τ.Α΄, Ευρεσιτεχνίες, Φεβρουάριος 2011.

10 τέτοιοι μηχανισμοί έχουν ήδη εγκατασταθεί στην Αττική, αλλά και στην Κύπρο.

Το 2011, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδότησε την εγκατάσταση 3 διατάξεων (μηχανισμών) για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στην Δυτική Αττική (Δήμο Μεγαρέων- Αλεποχώρι), στον Νότιο Τομέα (Δήμο Αλίμου) και στην πλαζ Βουλιαγμένης.

Αυτές οι διατάξεις αντικατέστησαν τον ρόλο των τρίτων, επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο των αναπήρων στην θάλασσα.

Η θετική εμπειρία του 2011 από την πρώτη εγκατάσταση τέτοιων διατάξεων, έδωσε την αφορμή στην Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κα Χρυσάνθη Κισκήρα να προβεί σε ενέργειες για την επέκταση τους σε περισσότερες παραλίες της Ανατολικής Αττικής.

Έτσι, για το 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε και τοποθέτησε επιπλέον 7 διατάξεις (μηχανισμούς) σε παραλίες της Αττικής, έργο συνολικού κόστους 200.000 ευρώ. Οι 4 από αυτές τις διατάξεις-μηχανισμούς έχουν τοποθετηθεί στις πολυσύχναστες παραλίες της Νέας Μάκρης, της Κερατέας, της Λούτσας και του Πόρτο Ράφτη.

Η Ράμπα στο Αλεποχώρι  διαρκ 1:21


σ.σ.

Όταν διαχειρίζεσαι κάτι δώστου λόγο ύπαρξης, δώστου υπόσταση, μ' ακούς ;  

Αλλαγή σε σένα βλέπουν, όταν έχεις αλλάξει τα πιστεύω της προηγούμενης καθηλωτικής σου βαθμίδας, την εξέλιξη σου, την ευρύτητα της όρασης σου! ..... μ' ακούς ;

Όταν ΕΣΥ ο ίδιος το νιώθεις και το δείχνεις  ότι είσαι μέρος ετούτου του κόσμου, αυτής της κοινωνίας! .....  μ' ακούς ;

Όταν δεν χρειάζεται να τρέχεις για να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι τη μιζέρια, την ανασφάλεια , το φόβο, την απόρριψη, και την κακομοιριά! ..... μ' ακούς ;

Κάθε τέτοια χρηστική πληροφορία έχει αξία μόνο όταν απευθύνεται σε σένα που έχεις, αυτιά που ακούν και σε μάτια που βλέπουν...... μ' ακούς ;



0 σχολια: