ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

11/08/2012

Περσείδες « Βροχή των αστεριών » - Βροχή μετεωριτών αυτό το Σαββατοκύριακο! (Podcast)

"Πεφταστέρια - βροχή μετεωριτών - βροχή αστεριών - Περσείδες" .. τα ονόματά τους πολλά, το θέαμα που προσφέρουν είναι όπως πάντα μοναδικό.
Απολαύστε το με μουσική υπόκρουση από τον Μ. Χατζηγιάννη στο « Βροχή των Αστεριών » και μην ξεχάσετε να κάνετε μια ευχή..... 

Μ. Χατζηγιάννης «Βροχή των Αστεριών»
Τα πεφταστέρια συνήθως μας ..επισκέπτονται τα Αυγουστιάτικα βράδια κάθε καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν και φέτος, όσοι βρεθείτε σήμερα και αύριο το βράδυ σε περιοχές όπου ο νυχτερινός ουρανός είναι σχετικά «καθαρός», ρίξτε μια ματιά σε βορειοανατολική κατεύθυνση, είναι πολύ πιθανό να δείτε την καλοκαιρινή βροχή αστεριών, τους «Περσείδες».   Ο λαός τα λέει «πεφταστέρια» αλλά η επιστημονική ονομασία τους είναι «διάττοντες ». Φυσικά δεν είναι αληθινά αστέρια που «πέφτουν» αλλά μικρά θραύσματα ύλης τα οποία έχουν αποκολληθεί από κάποιον κομήτη και περιφέρονται κατά μήκος της τροχιάς του. Κάθε φορά που η Γη διασχίζει την τροχιά ενός κομήτη, τα θραύσματα αυτά εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα, θερμαίνονται και λάμπουν μέχρι η τριβή να τα διαλύσει. Οι Περσείδες ανήκουν στον κομήτη Σουίφτ-Τατλ την τροχιά του οποίου διασχίζει η Γη κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου. Πήραν την ονομασία «Περσείδες» επειδή το σημείο του ουρανού από το οποίο φαίνονται να προέρχονται, βρίσκεται στον αστερισμό του Περσέα. και για τους αγγλομαθείς ..... μπορούν να συνδεθούν ΕΔΩ NASA (NASA Chat: Stay 'Up All Night' to Watch the Perseids!) για να παρακολουθήσουν όλη την νύχτα την βροχή των Μετεοριτών ή και να κάνουν Chat.   


0 σχολια: