ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/11/2012

Δεν χρωστάμε, ως κράτος και ως έθνος, ούτε της μυλωνούς ούτε της κοσκινούς, της Μιχαλούς χρωστάμε!

Κολιός και κολιός απ’ το ίδιο βαρέλι.

ΕΛΛΑΔΑ.... Σωτήριο έτος 2012.
Μέχρι σήμερα δεν έχει καταδικαστεί ΚΑΝΕΝΑΣ Πολιτικός ή Δημοτικός Άρχοντας.

Πριν λίγες ημέρες ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων ότι έχασε μια πολύτιμη λίστα με έλληνες μεγαλοκαταθέτες στην HSBC της Γενεύης.
Ο ίδιος δεν ξέρει ούτε καν που είναι και δεν διέταξε ποτέ ολοκληρωμένο φορολογικό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε φοροδιαφυγή από τους μεγαλοκαταθετες.
Εκτιμάται ότι το ελληνικό δημόσιο έχασε πολλά εκατομμύρια ευρω από φόρους που θα μπορούσαν να είχαν επιβληθεί σε αδήλωτες καταθέσεις.
Αμέσως μετά την «απολογία» του ο τέως υπουργός αναχώρησε για την οικία του..........Ελεύθερος και Ωραίος.


Καταδίκη της Ελλάδας για τη βραδύτητα της ελληνικής δικαιοσύνης από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΑΔ)

Το ΔΑΔ Καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη και ζήτησε να θεσμοθετηθεί το δικαίωμα προσφυγής και αξίωσης αποζημίωσης, για όσους ταλαιπωρούνται από τις χρονοβόρες διαδικασίες.
Το ΔΑΔ εκδικάζοντας την προσφυγή της Παναγούλας Γλυκατζή κατά της Ελλάδας, καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη και επιδίκασε την καταβολή αποζημίωσης 10.000 ευρώ, στην 74χρονη σήμερα γυναίκα.
Η 74χρονη εργάζονταν ως καθαρίστρια σε δημόσιο νοσοκομείο και η προσφυγή της αφορούσε τη διεκδίκηση των μειωμένων αμοιβών της από το ελληνικό Δημόσιο και αναγκάσθηκε να περιμένει 12 χρόνια και τρεις μήνες, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή της στην Ελλάδα.
Με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής της κ. Γλυκατζή κατά της Ελλάδας, ωστόσο, το Δικαστήριο, επικρίνει έντονα την υπερβολική διάρκεια της διαδικασίας απονομής δικαιοσύνης στην Ελλάδα, ειδικά για τις αστικές υποθέσεις και δίνει προθεσμία δύο ετών στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να θεσμοθετήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, για την επίσπευση απονομής δικαιοσύνης. 
Μέχρι τότε, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, το Δικαστήριο δεν πρόκειται να εκδικάσει καμία από τις 250 προσφυγές Ελλήνων που εκκρεμούν και που αναφέρονται στη χρονοβόρα διάρκεια των αστικών διαδικασιών στα ελληνικά δικαστήρια.
Με την ίδια απόφαση το Δικαστήριο υπενθυμίζει ότι εξαντλείται το περιθώριο των δύο χρόνων που έδωσε στην Ελλάδα, προκειμένου να θεσμοθετήσει νομικές διαδικασίες με τις οποίες να επιτρέπεται, τόσο η δυνατότητα κατάθεσης προσφυγής όσο και η απαίτηση αποζημίωσης, σε όσους υφίστανται τις συνέπειες από την πολυετή καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεών τους από την ελληνική δικαιοσύνη.

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ακόμη ότι, στη δεκαετία 2000- 2009 εξέδωσε πάνω από 300 καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της Ελλάδας, για παραβίαση του δικαιώματος προσφυγής σε μία δίκαιη και σύντομη δίκη και για παραβίαση του δικαιώματος υποβολής μιας πραγματικής προσφυγής.
Παρ’ όλα αυτά, τονίζεται στην απόφαση, δεν υπήρξε καμία αποτελεσματική θεραπεία για την επίλυση αυτού του προβλήματος, από τις ελληνικές αρχές.
 Η Ελλάδα είχε και έχει την υποχρέωση, χωρίς καθυστέρηση, να προχωρήσει σε διαρθρωτικές ρυθμίσεις, ώστε να τερματιστεί η υπερβολικά μεγάλη χρονική διάρκεια, για την απονομή αστικής δικαιοσύνης, καταλήγει η απόφαση του Δικαστηρίου.

Λονδίνο : Σωτήριο έτος 2011 
Σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών - για το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών-καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης των Εργατικών στη Βρετανία Έλιοτ Μόρλεϊ. Πρόκειται για τον πρώτο πρώην υπουργό, που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης στη Βρετανία και οδηγείται στη φυλακή για την ίδια υπόθεση.
Ο πρώην υπουργός ομολόγησε ότι διεκδίκησε και έλαβε αποζημιώσεις άνω των 30 χιλιάδων λιρών, δηλώνοντας ψευδείς πληρωμές στεγαστικού δανείου για τη δεύτερη κατοικία του. Πριν από ένα τρίμηνο άλλοι τρεις Άγγλοι βουλευτές τιμωρήθηκαν από αγγλικά δικαστήρια σε ποινές φυλάκισης από 12 έως 18 μήνες για παραποίηση στοιχείων στις φορολογικές τους δηλώσεις και αμέσως μετά οδηγήθηκαν στη φυλακή.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ..... Σωτήριο έτος 2012
To Ανώτερο Δικαστήριο της Βραζιλίας επιβεβαίωσε χθες ότι από το 2003 ως το 2005 ο πρόεδρος της χώρας Λούλα ντα Σίλβα έκλεβε δημόσια κονδύλια για να εξαγοράσει πολιτική στήριξη και να περνάει τα νομοσχέδια που ήθελε.
Οι δικαστές καταδίκασαν χθες 12 από τους πολιτικούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Ολοι κατηγορούνται ότι έπαιρναν 12.000 δολάρια το μήνα για να στηρίξουν τον Λούλα.
Οι κατηγορίες αφορούν διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

ΙΤΑΛΙΑ..... Σωτήριο έτος 2012 
Χαριστική βολή στον Μπερλουσκόνι.
- Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση και του στερούν για 3 χρόνια τα πολιτικά του δικαιώματα.
- Χάνει το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεστε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας
- Κρίθηκε ένοχος για φορολογική απάτη στην υπόθεση του ομίλου Mediaset.
- Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μπερλουσκόνη για φορολογική απάτη στην υπόθεση του ομίλου Mediaset.


0 σχολια: