ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/11/2012

Την ικανότητα μετατροπής του θαλασσινού νερού σε καύσιμο ανακοίνωσε το Εργαστήριο Επιστημονικών Ερευνών του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προσεχώς καύσιμο από θαλασσινό νερό..
Σύμφωνα με δημοσιέυμα της Καθημερινής στις 16 Οκτωβρίου 2012 το Εργαστήριο Επιστημονικών Ερευνών του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με την οποία επιστημονική ομάδα πέτυχε να εξαγάγει το διοξείδιο του άνθρακα από θαλασσινό νερό, παράγοντας με τον τρόπο αυτό υδρογόνο σε αέρια μορφή.
Αν το πείραμα αποδειχθεί επιτυχημένο, οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρογόνο σε υδρογονάνθρακες, ικανούς να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμα αεροσκαφών.
Κλειδί της προσπάθειας αποτελεί η μείωση της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή του καυσίμου, ώστε αυτή να καταστεί οικονομικά συμφέρουσα.

Αυτά ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ με καθυστέρηση ενάμιση χρόνο, όταν Εμείς .... από τις 4 Φεβρουαρίου 2011, είχαμε διαβάσει αναδημοσίευση άρθρου με τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Θαλασσινό νερό θα "κινεί" ηλεκτρικά αυτοκίνητα»!!!.
Στο άρθρο αυτό, κυρίαρχο σημείο πέρα από τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν η αναφορά στους στόχους της Υπερνομαρχίας Αττικής, στην συνεργασία της με το αρμόδιο υπουργείο, της υιοθέτησης την πολιτική επιβράβευσης όσων προχωρήσουν στη μετατροπή των συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας και ελεύθερη στάθμευση.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού -αναπτυξιακού έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά» , με διακριτικό τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC), Ευάγγελο Χριστοφόρου, Αν. Καθ. ΕΜΠ και τον Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό .
Ο νομάρχης Αθηνών, επεσήμανε ότι στην προσπάθεια της ερευνητικής ομάδας, εκτός από τον επικεφαλής της, αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χριστοφόρου, συμμετέχουν και νέοι και μάλιστα η αρχική σύλληψη είναι ενός φοιτητή, που ονομάζεται Θανάσης Δέτσης.

Το πρόγραμμα αυτό σύμφωνα με το άρθρο «πραγματοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αθηνών, η οποία το έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 672.682,93 ευρώ».

Αξίζει να αναφερθούμε στο σχόλιο του ανωνύμου [6 Φεβρουαρίου 2011 10:09 π.μ.] ερευνητή (βλ ΕΔΩ->) που γράφει :
«Ντρέπομαι που είμαι και εγώ ερευνητής στο ΕΜΠ και βλέπω τέτοιες ανακρίβειες να γράφονται για να καλύψουν τις λαμογιές του Νομάρχη σε συνεργασία με καθηγητές, απολύτως άσχετους ως προς το συγκεκριμένο αντικείμενο ... Έχουν ξαναγίνει αυτά και θα συνεχίσουν να γίνονται όπου υπάρχουν 700.000€ για φάγωμα !!!»

Τελικά είναι καλό να λες την αλήθεια, να ξεμπροστιάζεις αυτούς που την κακοποιούν που την φοβούνται, αυτούς που την  εκμεταλλεύονται !! και σε κάθε περίπτωση … οι Αμερικάνοι μας έκλεψαν την έρευνα; αυτοί έκαναν «Copy & Paste» ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Τα συμπεράσματα δικά σας.


0 σχολια: