ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

23/11/2012

70.000 σελίδες είναι η δικογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου !

Ο Άκης και η παρέα του.
Γείτονες στα κελιά της 6ης πτέρυγας των φυλακών του Κορυδαλλού, που θεωρείται η πτέρυγα των VIP, είναι τον τελευταίο καιρό πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοτε οικονομικοί παράγοντες της χώρας.
Πρόσωπα γνωστά, που και ως έγκλειστοι συγκεντρώνουν επάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.
Η φύση των εγκλημάτων - οικονομικών στη συντριπτική τους πλειονότητα - έχει οδηγήσει στην 6η πτέρυγα όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους συνοδεύει ο μύθος (ή η πραγματικότητα;) ότι εφόσον διαθέτουν χρήματα μπορούν να περνούν καλύτερα,
συγκριτικά βέβαια με άλλους συγκρατουμένους τους και όχι με την προηγούμενη ζωή τους εκτός των τειχών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχιφύλακα και αντιπρόεδρο των σωφρονιστικών υπαλλήλων Αντώνη Αραβαντινό, πρόκειται «για πλούσιους που περνάνε καλά και στις φυλακές». Τα όσα είπε ο Αντ. Αραβαντινός στην αρμόδια για θέματα σωφρονιστικής πολιτικής επιτροπή της Βουλής προκάλεσαν συζητήσεις γύρω από τα προνόμια αλλά και την καθημερινότητα των VIP κρατουμένων του Κορυδαλλού.
Οι ένοικοι της 6ης πτέρυγας, κατά κοινή ομολογία, έχουν την τύχη να μη στριμώχνονται με πολλούς άλλους μαζί στον ίδιο θάλαμο, οι πιο προνομιούχοι βρίσκονται μόνοι τους σε ένα κελί, ενώ άλλοι είναι υποχρεωμένοι να μοιράζονται με κάποιους άλλους τις λεγόμενες σουίτες του Κορυδαλλού.
Όλα τα κελιά διαθέτουν τηλεόραση.
Όσο για το ΜΕΝΟΥ, δεν είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το διαιτολόγιο των φυλακών. Μπορούν -όπως και όλοι οι υπόλοιποι κρατούμενοι, ανεξάρτητα από την πτέρυγα στην οποία βρίσκονται, να γεύονται ό,τι τραβάει η όρεξή τους.
Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας των Σωφρονιστικών Καταστημάτων προβλέπει ότι οι κρατούμενοι μπορούν, με δικά τους βέβαια έξοδα, να κάνουν ατομικές παραγγελίες ειδών διατροφής, Αρκεί να έχουν χρήματα για να πληρώνουν τα εδέσματα που παραγγέλλουν.

Η « ΠΑΡΕΑ »  με τους «υψηλούς φιλοξενουμένους» της 6ης πτέρυγας που απολαμβάνει τα παραπάνω προνόμια είναι:
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο έτερος επιχειρηματίας της υπόθεσης Αστέριος Οικονομίδης, αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, ο πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος μάλιστα έχει φροντίσει να είναι στο ίδιο κελί με τον γιο του Σταύρο Ψωμιάδη, και ο γνωστός μόδιστρος ο Λάκης Γαβαλάς.

Στο παρελθόν εκεί είχαν κρατηθεί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης (υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος).
Συγκάτοικος στην ίδια πτέρυγα, ίσως από τους παλαιότερους εκεί, είναι ο τελευταίος κρατούμενος από τους πρωταίτιους της χούντας Νίκος Ντερτιλής.

Συμπέρασμα....... τα «Τ' αγαθά κό(λ)ποις κτώνται...» .



0 σχολια: