ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

12/11/2012

Νέες υποθέσεις κραυγαλέας διαφθοράς και φοροδιαφυγής στα δίχτυα του ΣΔΟΕ !!

Το ενδιαφέρον είναι ότι κάποιοι από τους φοροκλέφτες παρουσιάστηκαν αμέσως στις οικονομικές υπηρεσίες και κατέβαλαν αναλογούντες φόρους, και αυτό χωρίς να δυσανασχετήσουν και να επικαλεσθούν οποιαδήποτε οικονομική δυσπραγία.

 Ενας απλός ιερέας είχε καταθέσεις τριών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να σχετίζονται με «μίζες» για ανέγερση γηροκομείου σε περιοχή της Αθήνας αλλά και με άλλες... αγαθοεργίες.
Δικηγόρος της Αθήνας βρέθηκε...με τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 17 εκατ. ευρώ, με σχεδόν μοναδική ενασχόλησή του τη νομική υποστήριξη σε πωλήσεις ακινήτων.

Νέο σκάνδαλο-μαμούθ στην «πολύπαθη» Ζάκυνθο με την εμπλοκή 18 επίορκων δημοσίων υπαλλήλων - ανάμεσα σε αυτούς δημοτικοί σύμβουλοι, πολεοδόμοι, εφοριακοί κ.ά. - και τουλάχιστον 35 επιχειρηματίες.

Ενδεικτικά ...
Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι φάκελοι με υποθέσεις κραυγαλέας διαφθοράς και φοροδιαφυγής με τις οποίες ασχολείται τις τελευταίες εβδομάδες ο ΣΔΟΕ.

Ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών μιλούν για «μια νέα ελληνική λίστα με το μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στο... παρασκήνιο και η οποία καταρτίζεται από έρευνες σε τραπεζικούς λογαριασμούς».

Δικηγόροι μικρού βεληνεκούς, με «φτωχικά» γραφεία και καταθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μπροστά σε αυτό το ιδιότυπο φαινόμενο βρίσκονται τα στελέχη του ΣΔΟΕ που ερευνούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών έπειτα από καταγγελίες ή προγραμματισμένους ελέγχους κατά επαγγελματικές ομάδες. Ενα από τα τελευταία ευρήματά τους ήταν η περίπτωση δικηγόρου με σχετικά μικρό γραφείο σε προάστιο της Αθήνας, στον οποίο εντοπίστηκαν καταθέσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ. Ο νομικός δήλωνε εισοδήματα της τάξεως των 80.000-90.000 ευρώ.

Μετά τους 700 τυφλούς-«μαϊμού» έρχονται οι 50 διεφθαρμένοι κρατικοί λειτουργοί και ιδιώτες.
Νέα υπόθεση μεγάλης διαφθοράς στο «Φιόρο του Λεβάντε» απασχολεί τις ελεγκτικές αρχές. Επειτα από αναλυτική καταγγελία ιδιώτη το ΣΔΟΕ ξεκίνησε μεγάλη έρευνα σε τραπεζικούς λογαριασμούς κρατικών λειτουργών σε διάφορες υπηρεσίες της Ζακύνθου που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράνομες πράξεις. Ο κύριος όγκος ερευνών γίνεται σε εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σε υπαλλήλους σε οικονομικές και πολεοδομικές υπηρεσίες στο νησί.  
Ακόμη έρευνα έχει ζητηθεί και για γιατρούς του τοπικού νοσοκομείου.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα του ΣΔΟΕ σε τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων της Πολεοδομίας Κρανιδίου για τους οποίους έχουν διατυπωθεί υπόνοιες πλουτισμού προκειμένου να διευκολύνουν την αγοραπωλησία ακινήτων στην περιοχή και με τη χρήση 184 offshore εταιρειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λογαριασμό ανώτερου στελέχους της τοπικής Πολεοδομίας - στον οποίο εστιάστηκε η έρευνα - βρέθηκε ποσό της τάξεως των 450.000 ευρώ, από το οποίο περίπου 110.000 ευρώ προέρχονται από μία και μόνο κατάθεση ενός πολιτικού μηχανικού.
Σημειώνεται ότι σε προηγούμενη έρευνα του ΣΔΟΕ εντοπίστηκαν ποσά της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό υψηλόβαθμου στελέχους της Πολεοδομίας Ναυπλίου.


1 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Τελευταία ενημέρωση 14/11/2012

Σε έξι νέες συλλήψεις για μη καταβολή οφειλών έως και 2,6 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές.

Σε έξι νέες συλλήψεις για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο προχώρησαν χθες οι αστυνομικές αρχές.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν διευθύνοντα σύμβουλο γεωργικής- κτηνοτροφικής επιχείρησης, 78 ετών, ο οποίος συνελήφθη στη Νέα Ερυθραία για οφειλές ύψους 2.662.617 ευρώ.

Επίσης, στη Μεταμόρφωση συνελήφθησαν ένας διαχειριστής εταιρείας εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, 57 ετών, για χρέη ύψους 721.565 ευρώ και μία διαχειρίστρια εταιρείας ανθοκομίας, 33 ετών, για 81.367 ευρώ αντίστοιχα.

Για συνολικές οφειλές ύψους 205.154 ευρώ συνελήφθη στον Πειραιά, νόμιμος εκπρόσωπος ομόρρυθμης εταιρείας, ηλικίας 61 ετών.

Τέλος, στο Μαρούσι, συνελήφθησαν νόμιμος εκπρόσωπος ομόρρυθμης εταιρείας εμπορίας λευκών ειδών, 33 ετών, για χρέη ύψους 106.878 ευρώ και μία 55χρονη για 62.629 ευρώ αντίστοιχα.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.