ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

09/11/2012

Ανοιχτή επιστολή της Χρυσούλας Γιαταγάνα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας !


Βουλευτής, Α’ Θεσσαλονίκης   
Χρυσούλα – Μαρία Γιαταγάνα           
 “ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "
Δικηγόρος, τέως Εισαγγελέας.

Ολόκληρη η επιστολή της Χρυσούλας Γιαταγάνα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

"Κύριε Πρόεδρε",

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012 συντελέστηκε στη Βουλή των Ελλήνων ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που κατήργησε ουσιαστικά το Πολίτευμα της Ελλάδας που σύμφωνα με το ισχύον (τυπικά πλέον) Σύνταγμα είναι η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.


Συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:15 κατατέθηκε από την Κυβέρνηση στη Γραμματεία της Βουλής των Ελλήνων νομοσχέδιο που αριθμεί 802 σελίδες.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν εκτυπώθηκε και δεν έγινε διανομή του στους Βουλευτές, παρά αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου στις 21:00

Για να εκτυπώσει ο κάθε Βουλευτής το νομοσχέδιο αυτό, ώστε να μπορεί να το μελετήσει και να κρίνει ως προς την ορθότητα των ρυθμίσεών του, απαιτούνταν τουλάχιστον τρεις (3) ώρες, οπότε μεσολάβησαν μόνο 12 ώρες μέχρι να εισαχθεί στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών

Υποθέσεων προς επεξεργασία και συζήτηση.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012, μόλις μία (1) ώρα πριν της εισόδου μας στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, διανεμήθηκε στους Βουλευτές το εν λόγω νομοσχέδιο τυπωμένο.
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Συντάγματος, το Πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Θεμέλιο του Πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία. .................................... Εσείς όμως ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος έχετε το αποκλειστικό δικαίωμα,............... να αναπέμψετε στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί απ’ αυτή εκθέτοντας τους λόγους της αναπομπής.
Σας καλώ λοιπόν ν’ ασκήσετε το δικαίωμα Σας αυτό, 
Δικαίωμα το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί υπέρτατη υποχρέωση σύμφωνα με την ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Η Βουλευτής, Α’ Θεσσαλονίκης
Χρυσούλα – Μαρία Γιαταγάνα
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "
Ολόκληρη η Επιστολή ΕΔΩ.
Τελευταία ενημέρωση :
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 18:07 


0 σχολια: