ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

20/11/2012

Αναστολή πλειστηριασμών και το 2013 Περίοδος χάριτος τεσσάρων ετών και μειωμένες δόσεις για τη στήριξη δανειοληπτών. (Vid)

Ανοιχτός σε προτάσεις από οποιοδήποτε κόμμα ή φορέα για τη ρύθμιση σχετικά με τα στεγαστικά και ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια δήλωσε  ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε, πάντως, ότι  οι Τράπεζες και η Τρόικα δεν επιτρέπουν το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων και ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί η λύση του «κουρέματος» των δανείων, καθώς θα δημιουργούσε πρόβλημα με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών και θα απορριπτόταν από την τρόικα.


Πρόσθεσε ότι οι τράπεζες συμφώνησαν να ανακοινώσουν προγράμματα επιβράβευσης των συνεπών πελατών τους, στη λογική της κατάργησης του «Τειρεσία» με τη μορφή που ισχύει σήμερα.

Η προτεινόμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση, που συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τη Δευτέρα, περιλαμβάνει περίοδο χάριτος έως 4 χρόνια, με ενδιάμεση επανεξέταση των κριτηρίων, κατά την οποία οι δανειολήπτες θα πληρώνουν μόνο τους τόκους με επιτόκιο 1,5% και δόση που δεν θα ξεπερνά το 30% του εισοδήματος.

Επίσης, παρατείνεται ως τα τέλη του 2014 η απαγόρευση πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.


Εν τω μεταξύ, τη δική του πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα παρουσιάσει σήμερα το ΠΑΣΟΚ !!



0 σχολια: