ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/09/2010

«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟ … ΦΤΑΝΕΙ ???
Παρά τα όσα φημολογούνται, η πλειοψηφία των πολιτών όσο και των περισσότερων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, για άλλα ενδιαφέρονται κι ας λένε ότι τάχα γνωρίζουν τα όσα προβλέπονται από την νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
Η κοινή λογική λέει ότι για να πάει μπροστά ο τόπος δεν φτάνει ο «Καλλικράτης».
Θα πρέπει μεταξύ άλλων:
1. Να έχει έναν καλά οργανωμένο, λειτουργικά αποτελεσματικό και κυρίως ένα αδιάφθορο Δήμο.
2. Στα μικρά αλλά και στα μεγάλα έργα να μην παραβιάζεται ο προϋπολογισμός και να μη διογκώνεται το συνολικό κόστος κατασκευής και στις περιπτώσεις όπου συναλλασσόμενες μεγάλες εμπορικές η κατασκευαστικές εταιρείες κατηγορούνται για παραβίαση διατάξεων, και ότι τάχα έχουν «λαδώσει» πολλούς διοικητικούς και ανώτερους παράγοντες, η τοπική δικαιοσύνη (ο τοπικός εισαγγελέας ) οφείλει να ερευνά τις καταγγελίες.
3. Να υπάρχει περιφερειακό νοσοκομείο που να διοικείται με σύγχρονα συστήματα διοίκησης που να οδηγούν σε βελτίωση της υγείας, της πρόληψης και της περίθαλψης καθώς την παροχή και άλλων κοινωνικών υπηρεσιών.
4. Να υπάρχει και να εφαρμόζεται ο Κανονισμός καθαριότητας.
5. Με το βάρος στην πρόληψη να προστατεύσουμε το μεγαλύτερο κεφάλαιο που διαθέτει ο τόπος μας, την ιστορία του, την φυσική του ομορφιά, το περιβάλλον τα δάση και τις ακτές μας, ή τουλάχιστον όσα μας έχουν απομείνει.
6. Οι υπεύθυνοι του Δήμου να αξιοποιούν το παραγόμενο έργο από τον εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του, όχι προς ίδιο συμφέρον, αλλά υπέρ του γενικότερου συνόλου.
Μ’ αυτά και άλλα τόσα «πρέπει» προβληματίζομαι, γιατί…στην αναζωογόνηση και την ανάταξη οδηγούν οι αποφάσεις, τότε μόνο, όταν υπάρχει έγκαιρη προσαρμογή, καθώς και ρεαλιστική και ευέλικτη προσέγγιση στα προβλήματα.
Είναι βέβαιο ότι προς την καταστροφή οδηγούν όχι μόνο η αδράνεια αλλά και ή εμμονή σε δογματικές αντιλήψεις για την αποκλειστική ικανότητα του εκάστοτε εν ενεργεία δημάρχου να τις διαχειριστεί ως ο μόνος ικανός, λογικές εσωστρεφείς και αντίθετες με την πραγματικότητα και την κοινή πρακτική. 

Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους δημάρχους μας αυτοί δηλαδή που υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση, υπόσχονται νέα έργα χωρίς να αισθάνονται την υποχρέωση να απολογηθούν για την ΜΗ υλοποίηση των προεκλογικών τους δεσμεύσεων που το κάτω-κάτω της γραφής γι αυτό και ψηφίσθηκαν.
Μας υπόσχονται λοιπόν μια Σαλαμίνα του ενός Δήμου, ένωση που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εξυγίανση των οικονομικών του, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τον διοικητικό εκσυγχρονισμό και την κοινωνική ανόρθωση του συνόλου των κατοίκων.
Στο «καλάθι» των πόρων της Αυτοδιοίκησης έχει νομοθετηθεί να περιληφθούν ο ΦΠΑ, ο Φόρος Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας ως και τα νέα πρόστιμα από την απαγόρευση του καπνίσματος κ.ο.κ.
 Ότι συνενώσεις αυτές, δεν θα επιβαρύνουν οικονομικά τους κατοίκους.
Οτι θα αλλάξει η επικρατούσα νοοτροπία της έννοιας περί ισοτιμίας στην συμμετοχής του συνενούμενου δήμου και της περιφέρειας  ( Θυμίζω την άνιση συμμετοχή τους στον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο και του Λιμενικό Ταμείο, παράδειγμα προς αποφυγή).

Με λίγα λόγια δηλαδή, μας λένε πως ότι δεν έγινε τα τελευταία χρόνια, θα τα κάνουν μέσα από τον "Καλλικράτη" σ’ αυτή την πενταετία, «Πονοκέφαλος» που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε συνετός κάτοικος και σωστά ενημερωμένος ψηφοφόρος.
Με όλα αυτά τα «πρέπει»  σε 60 μέρες, θα βρεθούμε μπροστά σε μια κρίσιμη και αναγκαία εκλογική επιλογή........και διερωτώμαι, 

είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία ;

[Admin/Ψιλή Άμμος ]


0 σχολια: