ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

06/09/2010

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Παρά το άγριο παρασκήνιο και τα παζάρια που έγιναν στους διαδρόμους του Τάε κβον ντο, ο κ. Παπανδρέου επέλεξε τα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν να υλοποιήσουν τον «Καλλικράτη».
Οι επιλογές των υποψηφίων στους οποίους περιλαμβάνονται τρεις υφυπουργοί, σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς αρνήσεις κυβερνητικών στελεχών να είναι υποψήφια, αποτέλεσαν το πρόκριμα για τον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα…(Θέμα χρόνου).. και αναμένεται είναι ευρύς, πέρα από τις συμπληρώσεις που επιβάλλουν τα κενά των τριών παραιτούμενων υφυπουργών.
Για τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών καθώς και για κάθε αντι-περιφερειάρχη , θα επανέλθουμε μετά την ανακοίνωση τους.
Από την άλλη πλευρά, ακριβώς από την μορφή που αναμένεται να λάβει η προεκλογική
αντιπαράθεση, ο κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να γνωρίζει ποιες είναι οι αρμοδιότητες της περιφέρειας έτσι ώστε να στηρίξει τον καταλληλότερο υποψήφιο ανεξάρτητα αν αυτός παίζει δεξιά κέντρο ή αριστερά.
Στο θεσμικό σκέλος, ο «Καλλικράτης» εισάγει τη μεταφορά πλήθους αρμοδιοτήτων προς τις περιφέρειες και δήμους.
Ειδικότερα, στην περιφέρεια μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό, καθώς επίσης αποκεντρωμένες υπηρεσίες δημόσιας υγείας και κατασκευής έργων όπως π.χ.
Αρμοδιότητες της αυτοδιοικούμενης Περιφέρειας
1. Το σύνολο των αρμοδιοτήτων, που αφορούν τον αναπτυξιακό περιφερειακό προγραμματισμό.
Στην αρμοδιότητα αυτή εντάσσεται, όχι μόνον η κατάρτιση και εκτέλεση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, αλλά και η συμμετοχή στην όλη διαδικασία, κατάρτισης και εφαρμογής του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Στον ίδιο τομέα εντάσσονται και αρμοδιότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδατικών πόρων.
2. Οι αρμοδιότητες των Δημοσίων Υγειονομικών Περιφερειών (Δ.Υ.ΠΕ.).
3. Τομέας έργων: απονέμονται αρμοδιότητες, που αφορούν την κατασκευή, συντήρηση και ανακαίνιση οδών, οι οποίες ασκούντο από την Κρατική Περιφέρεια και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις.
Η αρμοδιότητα αυτή συμπεριλαμβάνει και τις αντίστοιχες μελέτες.
4. Ο σχεδιασμός, η μελέτη, η κατασκευή και συντήρηση συγκοινωνιακών, αντιπλημμυρικών, κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών και λιμενικών έργων, η εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών, η αντιμετώπιση θεμάτων οδικής κυκλοφορίας, καθώς και η διαχείριση ειδικών έργων περιφερειακού επιπέδου που έχουν εκτελεσθεί από τις Ε.Υ.Δ.Ε.
5. Αρμοδιότητες σχετικές με την εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών έργων (ΓΟΕΒ)
6. Θέματα κατάρτισης, εποπτεία Δημοσίων ΙΕΚ και λειτουργική υποστήριξη.
7. Το σύνολο των αρμοδιοτήτων για τη λειτουργία και εποπτεία των Αθλητικών Κέντρων Περιφερειακού χαρακτήρα.
8. Ο προϋπολογισμός, το ετήσιο πρόγραμμα δράσης, η εισηγητική έκθεση της οικονομικής επιτροπής είναι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και μεταξύ άλλων θα αφορούν την επιβολή φόρων, τελών, δικαιωμάτων και εισφορών.
9. Για κάθε όργανο της Περιφέρειας και των Νομικών Προσώπων τους, εισάγεται υποχρέωση ανάρτησης κάθε απόφασής τους στο διαδίκτυο προκειμένου αυτή να είναι εκτελεστή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από τον Πειραιά ξεκίνησε σήμερα η προεκλογική πορεία του Γιάννη Σγουρού ως υποψήφιου Περιφερειάρχη στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, την Αττική. 
Ο νυν νομάρχης της Αθήνας έσπευσε  και συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μίχα και τον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα, όπου και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κ. Φασούλα ως αντιπεριφερειάρχη Πειραιά
(Η περιφερειακή ενότητα Πειραιώς περιλαμβάνει τους δήμους Πειραιώς, Κορυδαλλού, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος. 
Η περιφερειακή ενότητα Νήσων περιλαμβάνει τους δήμους Αίγινας, Τροιζηνίας, Κυθήρων, Αγκιστρίου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Ύδρας και Πόρου.) 
Αυτά τα ολίγα, πώς λέμε μακαρόνια με ολίγη ή κάπως έτσι.
Το πόσο όμως θα μας κοστίσει αυτή η μακαρονάδα δεν γνωρίζω, ασφαλώς θα έχει το κάτι τι της.
[Admin/Ψιλή Άμμος ]


0 σχολια: