ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/09/2010

Ο ..Μεγάλος αδελφός και στις αποδείξεις λιανικής

Αλλάζει εντελώς ο τρόπος που θα κάνουμε τις αγορές μας.

Σχολιάσαμε στις 20/9 κάτω από τον τίτλο Η «Κάρτα του Πολίτη ή ο εφιάλτης του Όργουελ» την πρόθεση της Κυβέρνησης να προωθήσει το πρώτο εξάμηνο του 2011 την νέα ταυτότητα που θα μοιάζει με πιστωτική κάρτα, καθώς ένα «έξυπνο» τσιπ θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία μας, όπως αριθμό δημοτολογίου, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ά.
Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μίλησε για μια νέα ηλεκτρονική κάρτα που ο φορολογούμενος πολίτης θα χρησιμοποιεί στις εμπορικές του συναλλαγές. 
Δηλαδή ότι θα αλλάξει εντελώς ο τρόπος που θα κάνουμε τις εμπορικές μας συναλλαγές.
Αυτή η ηλεκτρονική κάρτα, λένε πως θα µας απαλλάξει από το 2011 και από την ταλαιπωρία της συλλογής αποδείξεων, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το αφορολόγητο όριο του εισοδήματος µας, κι αυτό γιατί η ηλεκτρονική αυτή κάρτα θα καταγράφει κάθε μας συναλλαγή,ότι θα είναι συνδεδεμένη με τράπεζες και την γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων.

Δηλαδή η κάρτα θα αποτελέσει το «µάτι» της Εφορίας για κάθε επαγγελματία και επιχείρηση µε τους οποίους θα συναλλασσόμαστε.
Όπως είπε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ο φορολογούμενος πολίτης θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρονική αυτή κάρτα στις συναλλαγές του στα καταστήματα και το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώνεται αυτόματα για την πράξη.
Και αυτή η κάρτα θα φέρει τσιπάκι στο οποίο θα είναι αποθηκευμένος ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του φορολογουμένου έτσι ώστε με κάθε συναλλαγή να περνούν «πόντοι» στον λογαριασμό του εν λόγω φορολογουμένου, µε στόχο να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό για το αφορολόγητο.
Έτσι, δεν θα χρειάζεται να μαζεύει πακέτα µε αποδείξεις στα συρτάρια του στο σπίτι και να τις αθροίζει στο τέλος του χρόνου για να διαπιστώσει αν έχει συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό.
Όλα αυτά θα γίνονται αυτόματα και ηλεκτρονικά.  

Προς το παρόν, πάντως, πρέπει να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε αποδείξεις ως το τέλος του 2010.
Θα γεμίσουμε δηλαδή με πλαστικές κάρτες, άλλη για ταυτότητα,άλλη για τον ΑΜΚΑ, άλλη για το ΑΦΜ, το δίπλωμα οδήγησης, τραπεζικές, πιστωτικές  και... και.

ΕΓΩ .... ΔΕΝ ανησυχώ καθόλου, δεν χρειάζεται να κάνω τίποτα,  για όλα αυτά θα φροντίσει «Ο Μεγάλος Αδελφός».
Θα πρότεινα ......ΕΝΑΝ  ΑΡΙΘΜΟ ρε παιδιά, να τον γράψουμε στο κούτελο να τελειώνουμε.


0 σχολια: