ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

16/09/2010

ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΚΛΟΓΙΚΟ

Οι Χώροι που θα διατεθούν κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών


Ο υπουργός εσωτερικών, αποκέντρωσης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με έγγραφό του που το χαρακτήρισε ως ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΚΛΟΓΙΚΟ γνωστοποίησε προς τους δήμους την απόφαση του με αριθ. Πρωτ. 45635 από 10 Αυγούστου 2010 , που καθορίζει τον τρόπο χρήσης των χώρων που θα διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στους συνδυασμούς των υποψηφίων, για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών.
Θα μου πεις τώρα, τι σε νοιάζει ρε φίλε εσένα, υποψήφιος είσε; γιατί τα γράφεις όλα αυτά;
Εε! είναι ή δεν είναι για γέλια,  Προεκλογικές εξυπνάδες, προεκλογικά τερτίπια κατά το κοινώς λεγόμενο, και όχι μόνο.   Σύμφωνα λοιπόν  με την εγκύκλιο, το δημοτικό συμβούλιο υποχρεούται να καθορίσει και διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις .
Καθώς επίσης :
Με το άρθρο 1. Ο δήμαρχος όφειλε (καλά άσε! ....) να προκαλέσει σύσκεψη με τους επικεφαλείς των συνδυασμών υποψήφιους δημάρχους «αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου». Το «αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου», είναι ένας μήνας μετά την επείγουσα εντολή ; Τους ενημέρωσε δηλαδή και τους παρακαλούσε,  κι αυτοί δεν πήγαιναν ;; !).
Με το άρθρο 2. Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των συνδυασμών συμφωνήσουν ομόφωνα....... (Εδώ γελάτε γιατί χανόμαστε. ) !!!!!
Με το άρθρο 4. Απαγορεύεται η ανάρτηση αφισών, γιγαντοαφισών, πανώ, αεροπανώ, φωτογραφιών και κάθε άλλου είδους προβολής σε εξωτερικούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους και σε αυτοκινούμενα όπως και η επικόλληση εντύπων σε κάθε άλλο χώρο. Αυτό κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει, κι αναρωτιέμαι  τυχόν ανάρτηση αφίσας ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ από την μέσα πλευρά δηλαδή και πίσω από ένα παράθυρο σπιτιού ή αυτοκινήτου, επιτρέπεται ;;;
Εκεί να δεις τι έχει να γίνει θα αφισοκολλάνε  νύχτα μέρα, σε κολόνες σε δρόμους σε λαϊκές και βάλε και θα κατηγορούν  ο ένας τον άλλο για προβοκάτσια.
Με το άρθρο 7. Απαγορεύεται η ανάρτηση αεροπανώ ή άλλων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανώ η αεροπανώ οι δήμοι και οι κοινότητες υποχρεούνται για την άμεση αφαίρεσή τους. 
Να δείς που θα χαλάσουν όλα  τα γερανοφόρα  αυτοκίνητα του δήμου.
Με το άρθρο 12. Οι συνδυασμοί οφείλουν να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν με την περισυλλογή των αφισσών και τον καθαρισμό των χώρων από τις κολλητικές ουσίες κ.λ.π. Καλά άσε  ας προσευχηθούμε να μη βρέξει.
Με το άρθρο 14.  Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 6 του Ν. 3870/2010 (ΦΕΚ  138 A΄) η προεκλογική περίοδος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών  για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου αυτού και συνεπώς και των διατάξεων της απόφασης, και ειδικότερα η πρώτη εφαρμογή του νόμου αυτού, η προεκλογική περίοδος αρχίζει από τη δημοσίευσή του, δηλ. από την 9η Αυγούστου 2010.
Αλέκοοο ! πότε είπες ότι ο υπουργός αποφάσισε, στις 10 Αυγούστου ; την επομένη δηλαδή της ημερομηνίας έναρξης ;;;
Τυχαίο; Δεν νομίζω ; 

Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στους συνδυασμούς των υποψηφίων, για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών.



0 σχολια: