ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/09/2010

Επενδυτές από ΗΠΑ, Αυστραλία, Ρωσία, Κίνα, Αραβικές χώρες.

Μνημόνιο 5 πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων σε επενδύσεις φέρνει ο Εμίρης του Κατάρ
Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ 24/09/2010
ΕΛΛΑΔΑ   -  ΚΑΤΑΡ

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο πραγματοποιείται μέσω της Qatar Investment Authority, υπογράφτηκε χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη από τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για επενδύσεις, Χάρη Παμπούκη και τον εκτελεστικό διευθυντή της κρατικής επενδυτικής αρχής του Κατάρ Αχμάντ Αλ Σαγέντ, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Τάνι.
Στο μνημόνιο τα μέρη εκφράζουν την αμοιβαία πρόθεσή τους να εντείνουν τη συνεργασία τους για την προώθηση επενδυτικών σχεδίων και ευκαιριών κυρίως στους τομείς των ακινήτων, του τουρισμού, των μεταφορών, των εγκαταστάσεων σε λιμάνια και αεροδρόμια, στον τραπεζιτικό χώρο, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στην ενέργεια και σε άλλους τομείς.
Σύμφωνα με το συμφωνητικό των δυο πλευρών, η Qatar Investment Authority επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να επενδύσει στην Ελληνική Δημοκρατία ακόμη και μέσω θυγατρικών της εταιριών, με συνολικό προϋπολογισμό - στόχο για επενδύσεις ύψους πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στην Ελλάδα η QIA έχει αγοράσει το 4% των μετοχών της Alpha Bank, ενώ το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του 7% της Εθνικής Τράπεζας, επίσης, έχει προχωρήσει σε συμφωνία για επένδυση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας.


 Από το υπογραφή του μνημονίου μέχρι την υλοποίηση του υπολογίζεται ότι απαιτούνται τουλάχιστον 5 χρόνια. 
Το Κατάρ με τον Εμίρη του έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στην χώρα μας, μη ξεχάσεις στις 7 Νοεμβρίου να δώσεις και ΕΣΥ την δική σου.


4 σχολια:

Ο ξεροκέφαλος said... Best Blogger Tips

Αν δεν εφαρμόσουμε εμείς ως λαός το... fast track στην πανάθλια κυβέρνηση, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουμε ούτε εμείς, ούτε η πατρίδα μας.

Π. Λιάσκος said... Best Blogger Tips

Αγαπητέ φίλε admin, πάντα επίκαιρος μ’ αρέσει η προσέγγιση του θέματος, (….Το Κατάρ με τον Εμίρη του έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στην χώρα μας, μη ξεχάσεις στις 7 Νοεμβρίου να δώσεις και ΕΣΥ την δική σου…. ) το πρόβλημα τους είναι να μην φύγουν τα πρόβατα απ’ το μαντρί γιατί δεν έχει και Λύκο το παραμύθι τους πια για να φοβόμαστε.

Καλή σου μέρα με αγάπη

Π. Λιάσκος

Anonymous said... Best Blogger Tips

Γιά πες μας admin τις εμπειρίες σου απ'τους 'Αραβες "φίλους" σου!
Πως πήγε η συνερασία σας;
Στη φέρανε ή το αντίθετο έγινε;
ΧΑΣΑΝ

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Καλώς τον κι ας άργησε.
Οι φίλοι μου Χασάν , είτε Άραβες είναι είτε Ευρωπαίοι , ούτε μου την φέρνουν ούτε τους την φέρνω, εξ άλλου τι σόι φίλοι θα ήταν άλλωστε.
Αν οι δικές σου εμπειρίες ήταν ατυχείς , τότε δες τι έφταιξε.
Χασαν, έχεις πρόβλημα !!
Κι έχεις πρόβλημα γιατί προφανώς έχεις μπλέξει τα πρόσωπα, σε κάποιον άλλον αναφέρεσαι.
Σε προσκάλεσα το καλοκαίρι να έρθεις στην Ψιλή Άμμο να με βρεις, με το στειλιάρι σου όπως με απείλησες, αλλά εσύ φιλέριδο τρολλίδιο , δεν εμφανίστηκες, προτιμάς να κρύβεσαι κάτω από ψευδώνυμο, αδύναμος , ισχνός και άυλος. Δικαίωμά σου .
Το να κρίνεις τις πολιτικές μου θέσης και ιδέες είναι θεμιτό, εγώ όμως έχω το θάρρος να τις δημοσιοποιώ ενυπόγραφα.
Αθέμιτο και αισχρό είναι να είσαι ανώνυμος υβριστής και λασπολόγος.
Συγκεκριμένες απαντήσεις δίνονται σε συγκεκριμένες ερωτήσεις όταν γίνονται από συγκεκριμένο πρόσωπο.
Εσύ ποιος είσαι ;
Ενοχλείται το ανίκανο αφεντικό σου μ’ αυτά που γράψω; δεν του αρέσουν; Τότε ας μη με διαβάζει.
Εσύ ;; Κρίμα στο δίπλωμα σου, στην Γκεμπελική τέχνη έμεινες δόκιμος.